Szeged és környéke

2016.04.22. 10:48

Rajong a sportért az egyetem arca

Kékegyi Szimonetta fejére került idén a Szegedi Tudományegyetem szépségversenyének koronája. Az egyetem arcaként egy évig ő képviseli egyes rendezvényeken diáktársait. A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar elsőéves hallgatója testnevelő-edzőnek tanul, de szívesen tanítana testnevelést és földrajzot is.

Borbola Lilla

Sportos lány nyerte el idén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) arca címet. A békéscsabai [namelink name="Kékegyi Szimonetta"] 6 éves kora óta sportol, 8 évig szertornázott, de a ringben is kipróbálta már magát K1-es küzdősportolóként. Nem véletlenül esett tehát a választása a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar testnevelő-edző képzésre. A sport mellett az állatok is közel állnak Szimonetta szívéhez, mint mondta, három kutyája is van.


Egyikőjükkel, Jennivel, az angol cocker spániellel agility – ügyességi kutyaverseny – világbajnokságot is nyert már. A kutyák mellett még egy mókus, Alvin is a család része. Színpadon sem először járt a 19 éves Szimonetta.

– Több szépségversenyen is voltam már, a legelső meghirdetését anyukám vette észre az interneten. Akkor negyedik lettem, de biztattak, hogy folytassam. Így is lett, később megnyertem a Békéscsaba Szépe címet, ezért vállalkoztam erre a versenyre is – mondta Szimonetta. Nem érezte könnyűnek a mezőnyt, mert elmondása szerint sok szép lánnyal együtt indult el a megmérettetésen.

Húszan indultak az SZTE szépe címért. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA



– Minden lány azért jelentkezik, hogy ő legyen az első. Nem számítottam a győzelemre, korábban több lányt is magam elé helyeztem, ezért nagyon boldog voltam, mikor a nevemet hallottam az eredményhirdetéskor – mondta az egyetem arca. – Számomra az volt a legnehezebb, hogy természetes maradjak egy ilyen helyzetben is, mert amikor felsétálok a színpadra, akkor a zsűri a természetességet értékeli elsősorban. Fontosnak tartom, hogy ne váljanak ilyenkor a mozdulatok túl megjátszottá, művé– vázolta Szimonetta a verseny nehézségeit.


Mivel jár az, hogy elnyerte az egyetem arca címet? Azt mondta: egyelőre annyit tud csak, hogy több rendezvényen is meg kell majd jelennie. Szerinte ezzel nem lesz gond, mert többször volt már ilyen helyzetben. – Felelősséget is érzek a cím megszerzésével, mert nem lehet akárki az egyetem arca – tette hozzá. Szimonetta a jövőbeni terveiről annyit mondott el, hogy testnevelő tanár szeretne lenni, második szakként a földrajzot választaná. Emellett szívesen lenne például aerobik- vagy fitneszedző is, hogy azzal a későbbiekben is formában tudja tartani magát. Arra a kérdésre, hogy milyen jó tanáccsal szolgálna a következő év versenyzőinek, azt felelte: – A természetesség mindennél fontosabb, ha fellépünk a színpadra, akkor is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!