Szeged és környéke

2016.04.09. 08:44

Sűrűsödik reggel a 77A: 2 hétig új trolibuszvonal üzemel Szegeden

Április 10-től két héten át a szegedi 77A jelzésű autóbusz vonalon trolik is járnak majd, a járművek több kilométert vezeték nélkül akkumulátoraik segítségével tesznek meg - tájékoztatott az SZKT.

MTI

Török Mónika, a cég közönségkapcsolati főmunkatársa közölte, az Ikarus-Skoda típusú önjáró trolibuszok két héten át a Mars tér és a Baktó Völgyérhát utcai végállomások között reggel 6 és este 8 óra között közlekednek a megszokott autóbuszok követési idejét sűrítve. A műszaki tesztben a közlekedési társaság által 2013-ban vásárolt, akkumulátorral felszerelt Ikarus-Skoda trolibuszok vesznek részt. A járművek akkumulátorral teszik meg a vezeték nélküli szakaszt, majd a járművek a kiépített hálózathoz érve áramszedőjükkel ismét csatlakoznak a felsővezetékekhez.


A műszaki tesztre-- amely semmilyen plusz infrastruktúra kiépítését nem igényli - az ad lehetőséget, hogy az SZKT és a Szegedi Tudományegyetem konzorciumi tagként részt vesznek az EU Horizon 2020 programjában, az ELIPTIC kutatási fejlesztési pályázaton, amely célja autóbuszvonal kiváltásának vizsgálata akkumulátoros járművekkel. A projektben a Szegedi Tudományegyetemmel közösen az utas véleményét is kikérik tapasztalataikról - tudatta a közönségkapcsolati főmunkatárs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!