Szeged és környéke

2016.05.02. 12:28

Felmondtak a pavilonosok többségének a Cserepesen

Mintegy 70 Cserepes sori kereskedő kapott pavilonbérletének felmondásáról szóló határozatot a napokban. Ők nem írták alá azt a szerződésmódosítást, amely szerint januártól a bérleti díj mellett a 27 százalékos áfát is fizetniük kell.

K. G. G.

– Nem vagyok a saját magam ellensége. Még azt is vállalom, hogy több kereskedő árulónak tart a hátam mögött – mondta [namelink name="Parti Gyuláné"] Gyöngyi.


A Cserepes sori piac vietnami büféjének vezetője aláírta azt a piacvezetés által megfogalmazott új szerződést, miszerint jövő január 1-jétől pavilonja bérleti díja mellett az akkortól bevezetett 27 százalékos áfát is fizeti majd. A pavilonbérlők nagy többsége azonban nem írta alá a szerintük egyoldalú szerződésmódosítást, és nem akarnak fizetni áfát januártól sem. Ezért mintegy 70 pavilonbérlő kapta meg a bérleményének felmondásáról szóló határozatot a piacvezetéstől az elmúlt napokban – hangzott el a szombati sajtótájékoztatón. Nekik június 5-éig kell kipakolniuk, de azt mondták erre nem lesznek hajlandók.

 

Parti Gyuláné Gyöngyi szerint az áfát egyszerű áremelésnek kell tekinteni. Ő már aláírta az új szerződést. Fotó: Kuklis István

Parti Gyuláné Gyöngyi szerint az áfát egyszerű áremelésnek kell tekinteni. Ő már aláírta az új szerződést. Fotó: Kuklis István

– Bíróságon támadjuk meg a határozatot. Egyoldalúan nem módosíthatja a vezetés a szerződést. A felmondási idő letelte után is tovább árulunk. Az igazgató erővel nem tehet ki minket – magyarázta dühösen [namelink name="Váczi Tibor"], aki két pavilont is bérel a piacon. Parti Gyuláné szerint a kereskedőknek nincs hova menniük, így a következő hetekben mindenkinek alá kellene írni az új szerződést.


– Én januártól is annyi pénzt fizetek majd a pavilonom négyzetmétere után, mint most. Nem volt egységes a rendszer, akik eddig kevesebbet fizettek a pavilonjuk nagysága után, inkább örüljenek, hogy eddig megtehették ezt. Az áfát pedig el kell fogadnunk, én ennek a bevezetését egyszerűen áremelésnek tekintem – mondta a Cserepesen húsz éve vietnami ételeket áruló nő. Szeretné, ha megegyezne a többség a vezetéssel, mert a kereskedők sztrájkja és zárvatartása miatt már eddig is sok vevő pártolt el a piactól.


[namelink name="Rácz Attila"] ügyvezető lapunknak azt mondta, hogy május 31-éig a pavilonosok még köthetnek szerződést bérleményükre, ám ez már nem módosításnak, hanem új szerződésnek minősül, amit a piac régi szabályzata szerint egyszeri, négyzetméterenként ötezer forint helymegváltási díj is terhel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!