Szeged és környéke

2016.05.18. 09:50

Kalapács alatt a vadasparki játszótér

Szeged - Huszonkétmillió forintért hirdette meg a felszámoló a vadasparki játszótérmutyi eszközeit, amikről két éve még úgy beszélt a telepítő cég ügyvezetője, hogy a világon egyedülállók, a Balcsi-parton sincs ilyen.

Szabó C. Szilárd

Megjelent a Cégközlönyben a nyilvános pályázati felhívás a felszámolás alatt álló Titan Project’s House Kft. eszközeire. Ez az a szegedi cég, amely a valós ár többszörösét, 260 millió forintot számlázott a Szegedi Vadasparkban megépült játszótérért. Az ügyészség szerint alapos a gyanú, hogy a 185 millió forintos uniós támogatással megvalósult projektben csaltak és pénzt mostak egy offshore cég közbeiktatásával.


Egy ember már előzetesben van, egy házi őrizetben, egy gyanúsított pedig eltűnt, ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

 

Hol fent, hol lent. Nemcsak a játszó gyerekek, a játszótéri  pályázat az egykori nyertesire is igaz. Fotó: Karnok Csaba

Hol fent, hol lent. Nemcsak a játszó gyerekek, a játszótéri pályázat az egykori nyertesire is igaz.

Fotó: Karnok Csaba

A felszámoló 12 millió forintra taksálta az 500 négyzetméteres játszótér tizenhat játékelemét (libikókákat, hintákat stb.), valamint 10 millió forintra az öt információs érintőképernyős konzolt. A Cégközlönyben az olvasható, hogy május 27-étől június 13-áig lehet pályázni a fenti eszközökre az elektronikus értékesítési rendszeren keresztül.


2014-ben még Vahl Rezső volt a játszóteret és interaktív eszközöket telepítő Titan Project’s House Kft. ügyvezetője. Akkor úgy nyilatkozott a projektről, hogy minden fillérrel pontosan elszámoltak (2014. június 20.: Ménesi fideszes hiénákról beszélt a vadasparkban). Vahl Rezsővel már több mint egy hónapja nem tudjuk felvenni a kapcsolatot, mert telefonja csak azt közli, hogy „a hívott szám az előfizető kérésére nem kapcsolható".

 

Vahl: A Balcsi-parton sincs ilyen


[namelink name="Vahl Rezső"]: – A cégünk innovációk megvalósításából él. A vadasparki projekt a világon egyedülálló innováció. Az ötletre 185 millió forintot kaptunk az Európai Uniótól, 70 millió forintot a cég tett a támogatás mellé.

Riporter: – Mitől egyedülálló?

Vahl Rezső: – Parkosítva, füvesítve van. A Balcsi-parton sincs ilyen. Még hasonló se. Olyan játékelemeket hoztunk ide, amik tényleg jók, tényleg szépek. Nagyon jó környezetben van. Ez egy szép játszótér. (Elhangzott az RTL Klub Híradójában 2014. június 21-én.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!