Szeged és környéke

2016.05.01. 13:30

Korábban kezdődik a strandszezon

Kiskundorzsma, Szeged - Hagyományosan május elsején kezdődik a strandszezon, de idén vasárnapra esik a munka ünnepe, ezért egy-két nappal korábban megnyitnak a szabadtéri medencék.

Arany T. János

Mediterrán ciklon érkezik


Három éve, 2013. április végén már megérkezett a nyár, közel harmincfokos kánikula volt. Idén hűvösebb lesz. – Nem lesz strandidő, de eső sem mossa el a szezonnyitót és a majálist – mondta Dohány Rita, az Országos Meteorológiai Szolgálat Szegedi Magaslégköri Obszervatóriumának munkatársa. A meteorológus elmondta, a hétvégén 18-20 fok lesz, a nedvességet szállító mediterrán ciklon vasárnap éjjel ér térségünkbe, ezért hétfőn nagy mennyiségű esőre és újabb lehűlésre kell számítani.

Idén a Szikin kezdődik legkorábban a strandszezon. A fürdőtó már tegnap óta várja a vendégeket. – Most még csak a legbátrabbak fürdenek, a többiek sportolnak, bográcsoznak majd – mondta [namelink name="Lakó Gábor"]. Az Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő és a Sziksósfürdő Strand és Kemping létesítményvezetője hozzátette, az Anna fürdőben is készülnek a szezonra: kitették a napozóágyakat és a pálmafákat az udvarra.


A nudisták is mehetnek a Szikire: a naturista strand ma nyit. [namelink name="Sándor János"], a Sziksósfürdői Naturista Strand és Kemping üzemeltetője úgy fogalmazott, reggel 8 órától tárt karokkal várják a vendégeket, a mai napon a belépés a hagyományoknak megfelelően ingyenes.


Az újszegedi Napfényfürdő Aquapolis Szeged Wellness-, Gyógy- és Élményfürdőhöz tartozó SZUE-ban a hónap elején lekerült a sátor az úszómedencéről. A létesítmény marketingvezetője, [namelink name="Illés Tímea"] elmondta, ma reggel 8-kor nyílnak a kültéri élménymedencék.

 

Ugrás a melegvízbe a SZUE-ban. Már április elején lekerült a sátor a medencékről. Fotó: Schmidt Andrea

Ugrás a melegvízbe a SZUE-ban. Már április elején lekerült a sátor a medencékről. Fotó: Schmidt Andrea

A Városi Sportcsarnok és Sportuszoda medencéit sem borítja már sátor, de júniustól három hónapra bezár. Hozzákezdenek az 1978-ban épült létesítmény felújításához.


A mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő úszómedencéjét fedő sátrat is lebontották már, a szabadtéri medencék közül majdnem mind üzemel a hétvégén.


– Lesz víz a medencékben a Partfürdőn, minden engedélyt beszereztünk. A május elsejei nyitásnak egyetlen akadálya van: az időjárás. A medencéket csak jó időben töltjük fel és nyitjuk meg – magyarázta [namelink name="Jávorszky Iván"], az Újszegedi Partfürdő és Kemping Partfürdő üzemeltetését ellátó Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont kft. vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!