Szeged és környéke

2016.05.17. 08:28

Ma nyit ki az új nagybani Szegeden

Szeged - Hivatalosan ma 16 órakor nyit ki először az új szegedi nagybani piac az 5-ös főút és az M43-as találkozásánál. Innentől kezdve - szombat kivételével - mindennap 16 és 24 óra között fogadja a termelőket, a kereskedőket és a lakosságot.

Dombai Tünde

A bérlettel vagy kiemelt pozíciós hellyel rendelkező termelők már 14 órától behajthatnak, de 16 óráig ők sem árulhatnak. Mind az 1500 férőhely elkelt.


A lakossági parkolóban – amit külön táblák jelölnek – 170 gépkocsit lehet letenni. A parkolás 300 forintba kerül óránként. Aki mégis kocsival menne be a piac területére, az a 7,5 méternél rövidebb járművére 2100, a 7,5 és 14 méter közöttire 4200 forintért válthat napijegyet.


A lakossági vásárlókat is csak kartonnal vagy ládával szolgálják ki. A piac területén három büfé és egy étterem kapott helyet; mosdót a létesítmény négy pontján találni. Nyílt egy trafik és lottózó is. Az új nagybani piac összesen 100 új munkahelyet teremtett.

 

– Egyelőre Dorozsmán maradunk, mert a bejáratott vevőink ott keresik a piros retkünket – vélekedett a pénteki átadáson egy mórahalmi házaspár, aki a nevét nem árulta el. Hozzátették, a kereskedők döntik majd el, hol lesz szükség az árujukra. Ha ők váltanak, akkor a mórahalmi őstermelők is az új, szegedi nagybanira viszik a zöldséget. Dorozsmára havi bérletük van egyelőre továbbra is, ettől függetlenül persze ők szintén megvették az új helyre az éves bérletet. Úgy gondolják, egy év múlva lehet mérleget vonni, melyik nagybani lesz sikeres.


Szerintük az eddigi kereskedői létszám duplája kellene legalább, hogy eltartsa az új helyet, kérdés, hogy lesznek-e ennyien. Vonzó lesz-e az óriási hely és a rengeteg áru? A Dunántúlról Dorozsmán kevés kereskedőt láttak; legmesszebbre eddig Miskolcra vitték a zöldségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!