Szeged és környéke

2016.05.13. 10:09

Színes radírmennyország

Golfütő, Aspirin, csikóhal, tűsarkú cipő és olló alakú radír is van aközött a 2600 darab között, amelyekből a napokban nyílt kiállítás a Szent-Györgyi Albert Agóra aulájában. A gyűjtemény tulajdonosa Békei Judit, akinek különös hobbijáról korábban már lapunkban is beszámoltunk (2014. február 12.: Akinek 2000 darab radírja van). A gyűjtő azt mondja, kapott már radírt Ausztráliából és Dubajból is. Kisfia, Kocsis Dávid elárulta, ő is gyakran ajándékozza meg édesanyját, hogy bővüljön a kollekció.

Salánki Zsófia

A megnyitón a vitrinbe pakolt radírcsodák között a Karolina-iskola harmadik osztályos tanulói nézelődtek.[namelink name=" Békei Judit"] egy kérdéssorral is készült a gyerekeknek, a helyes válaszolók radírt nyerhettek. [namelink name="Varga Bertalan Péter"], [namelink name="Velkey Zita Zsófia"], [namelink name="Faragó Áron"] és [namelink name="Komáromi Csenge Kata"] is a nyertesek között volt. Tudták például azt, hogy mit használtak a kis nebulók akkor, amikor még nem létezett a radírgumi, amely minden rossz választ eltüntet a dolgozatokról.


De nem csak a gyerekek játszottak, hiszen [namelink name="Rácz Katalin"], aki lányával és férjével érkezett, nyert egy Angry Birds figurával díszített példányt. – Ez egy ritka hobbi, olvastam a kiállításról, és meg akartam nézni a gyűjteményt – mesélte Rácz Katalin. A kiállítás látogatói néhány kérdésből álló kvízt is kitölthetnek. A helyes megfejtők között május 29-én sorsolnak radírnyereményeket. A színpompás gyűjteményt július végéig láthatják az érdeklődők.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!