Szeged és környéke

2016.05.18. 17:40

Újabb állami földeket vernek dobra a megyében

A földárverések harmadik üteme kezdődik el pénteken a megyében - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott szerda délután Szegeden, a kormányhivatalban sajtótájékoztatón.

delmagyar.hu

A feltételek ugyanazok, mint a tavaly decemberben és idén márciusban megtartott liciteken. A 3 hektár feletti állami földekre május 20. és 31. között, valamint június 3-án lehet ajánlatot tenni, de a korábbi négy helyszín helyett már csak két helyen: Szegeden, a kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály épületében, a Vasas Szent Péter utcában, valamint Hódmezővásárhelyen, a járási hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztálya Rárósi úti székhelyén. Csongrád megyében 206 földrészletet vernek dobra: 2439 hektárt 2,8 milliárd forintos kikiáltási áron.


Az eddigi földárveréseken összesen 17 és fél ezer hektár talált gazdára több mint 18 milliárd forintért. A földek általában 10 százalékkal magasabb áron keltek el, mint amennyiért meghirdették őket. Egy hektárért átlagosan 1,6 millió forintot adtak. Június 30-áig lesz még egy negyedik forduló is a földárverésekben – tájékoztatott a kormánymegbízott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!