Szeged és környéke

2016.05.25. 11:07

Veszteséges volt a Cserepes sori piac

Szeged - Veszteséges volt tavaly a Cserepes sori piac - ez derül ki abból az előterjesztésből, amit ma tárgyal a közgyűlés pénzügyi bizottsága.

Munkatársunktól

Ma ugyanis taggyűlésen ad számot eredményéről az ősz óta 92 százalékban önkormányzati cég [namelink name="Szentgyörgyi Pál"] gazdasági alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, ez azért fordulhatott elő, mert a bevételek nem változtak, miközben 17-re nőtt az alkalmazottak száma. A korábbi szabályozás szerint a volt ügyvezető egyedileg dönthetett a díjakról és kedvezményekről, ami tarthatatlan egy többségében városi cégnél.


Az új díjakkal csak a pavilontulajdonosok elégedetlenkedtek, az asztalos piac résztvevői elfogadták az új ügyvezető kezdeményezéseit. A nettó bérleti díjak 7,3 százalékkal nőttek, miközben hét éve nem volt emelés, pedig az infláció több mint 21 százalék volt. A pavilonok bérleti díja négyzetméterenként átlagosan 4 százalékkal nő. Az asztalbérleti díjak és a kipakolás tarifája nagyrészt csökken, az egyszeri helymegváltásé pedig feleződik.


– A hangadók az asztalbérletek emelésére panaszkodnak, amiket az előző igazgató saját hatáskörben határozott meg, és csak bemondásra vethetők össze a mostani díjtáblázattal – jegyezte meg az alpolgármester.


– A pavilonok több mint felének bérleti szerződését már aláírták. A valóságban három bérlő ment el eddig, akik lezárták az elszámolásukat. A többi kereskedő a hét valamelyik napján továbbra is kinyit. Nem számítok rá, hogy anyagilag ellehetetlenül a piac, mivel a kereskedők egy része várhatóan rájön, hogy politikai színjátékra használják fel. Költségük nem nő annyira, mint a hangadók állítják, egy bejáratott piacon kereskedhetnek, amit nem érdemes feladni egy költséges, kétes kimenetelű per kedvéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!