Szeged és környéke

2016.06.08. 19:03

Egyedül az SZKT vezetője nem kap prémiumot

Szavazott a közgyűlés pénzügyi bizottsága a cégvezetők jutalmáról: tavaly nyolcvanról harminc százalékra csökkentették a prémiumplafont.

Egy fillér prémiumot sem szavazott meg az SZKT igazgatójának a közgyűlés pénzügyi bizottsága. Kojedzinszky Richardnak ugyanis, aki tavaly vezette a céget, sem a reklámbevételeket nem sikerült az elvárások szerint növelnie, sem pedig az anyagköltségeket nem csökkentette. Ő volt az egyetlen, aki nem kapott jutalmat a munkájáért a 12, száz százalékban önkormányzati társaság vezetője közül. Igaz, ő az egyetlen, aki nem is pályázott a folytatásra. Tegnap összesen kilenc, – a cégátalakítások miatt – korábban már három cégről határozott a bizottság.

Megírtuk: az az alapszabály, hogy a kitűzött feladatok teljesítéséért maximum az éves bruttó fizetés 30 százalékát lehet kapni. Tavaly emelték fel ugyanis az ügyvezetők és vezérigazgatók bérét, ami 2001 óta nem változott. Cserébe leszállították a 80 százalékos prémiumplafont.  Eszerint a legnagyobbak, vagyis az IKV, az SZKT és a környezetgazdálkodás vezetője havi bruttó 550 ezer forintot keres. A középső kategóriában a sportigazgatóság, a szabadtéri, a Pólus, a piacigazgatóság és az ifjúsági ház első embere 500 ezret kap. Az olyan kisebb cégek vezetőinek, mint a temetkezés, a RITEK és a vadaspark, 450 ezer a fizetésük (2015. február 10.: Nő az igazgatói fizetés, csökken a prémium a városi cégeknél).


Az igazgatók zömmel a maximumot teljesítették, a sportigazgató és az IH vezetője a közelében járt. A vadaspark és az IKV vezetője a harmadát kapta az adható összegnek, mert bevételnövelésben elmaradt a tervtől. Az ingatlankezelő igazgatója levezényelte a SZINT Intézménytakarító Kft. beolvadását, majd a hőszolgáltató társítását is, csakhogy ez egyik sem szerepelt a prémiumfeltételek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!