Szeged és környéke

2016.06.18. 10:20

Prostibiznisz: a klán feje még menekül, újabb szereplő előzetesben

Szeged - Újabb ember került előzetesbe a francia prostiügy miatt. Óriási tervet eszelt ki a lányfuttatásból származó pénz tisztára mosására K. Henrik, de nem jött be az üzlet. A strómanként használt A. Tibor előzetesbe került.

Munkatársunktól

– Jöjjön, Tibor, váltsuk meg a világot! – mondta a rendőr annak a bilincsbe vert férfinak, akit tegnap harminc napra előzetesbe helyezett a Szegedi Törvényszék. A. Tibor nem válthatta meg a világot, még a bíróság előtt várakozó tizenkét főnyi családjával sem találkozhatott. Az ügyészség szerint A. Tibor 2014 márciusától egy Franciaországban működő, prostituáltakat kizsákmányoló bűnszervezet egyik magyar tagjával állt kapcsolatban. A lányfuttatásból származó 40 millió forintot próbálta tisztára mosni. Stróman volt, de ráfázott.


Úgy tudjuk, a magyarcsanádi A. Tibor K. Henriktől – az egyik, már április eleje óta Franciaországban lévő klántagtól – kapott 40 millió forintot, hogy abból megvegye K. Henrik 202 millió forintért kínált házát. Erre a határidőig nem került sor, így a foglalóként letett 40 millió – nem meglepő módon – K. Henriké lett, és a házat sem vesztette el. A nagyszerű terv, úgy tűnik, mégsem jött be. A Csongrád Megyei Főügyészség – a nyomozást folytató Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával együtt – úgy gondolja, a bedőlt adásvétel csak a pénzmosásról szólt, A. Tibor szervesen kapcsolódik a franciák által felderített bűnhálózathoz.

 

Tibor már nem váltja meg a világot. Újabb ember került előzetesbe a francia prostiügy miatt.

Tibor már nem váltja meg a világot. Újabb ember került előzetesbe a francia prostiügy miatt.

Megírtuk (2016. március 22.: Gépfegyveres rendőrök fogták el a prostihálózat alapítóit), hogy tavasszal a Készenléti Rendőrség tagjai tizenkét embert vettek bűnügyi őrizetbe, de nem a magyar, hanem a francia hatóságok kérésére. A gyanú szerint a szegedi K. család irányításával működő klán lányokat futtatott Franciaországban. A tizenkét elfogott férfit kiadták a franciáknak, a gyanúsítottakat repülővel vitték Nancyba. A klán feje, K. Sándor viszont még mindig menekül, a rendőrök három hónapja nem találják. Megírtuk, a férfi a razzia előtt kapott egy telefont, és a családtagjai szerint Csehországba indult.


Úgy tűnik, a magyar hatóságok is rákapcsoltak, a tegnapi előzetes, valamint májusban a testvérpár elfogása – akik 60 milliót próbáltak tisztára mosni – már a hazai egységek munkája. A pénzmosásos ügyekben a vádlottaknak a magyar bíróság előtt kell felelniük. A vádlottak egytől öt évig tartó börtönre számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!