Szeged és környéke

2016.06.29. 13:38

Térkép segíthet az újraélesztésben

Csongrád megye - A megye defibrillátor-térképét szeretné elkészíteni és közzétenni az SZTE Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztálya a Csongrád Megyei Kormányhivatallal együttműködésben, ezért arra kérik az ilyen készülékkel rendelkező intézményeket, vállalatokat, magánszemélyeket, hogy regisztráljanak a titkarsag@dar. <br><br><br>antsz.hu e-mail-címen legkésőbb július 15-éig.

Munkatársunktól

A cél az, hogy a térkép július végéig elkészüljön, így mindenki megtudja, hol érhetők el az újraélesztés során hatékonyan alkalmazható eszközök. Hazánkban évente közel 30 ezer – napi 60-70 – ember hal meg hirtelen szívmegállásban. A betegek 20-30 százaléka nyilvános helyen lesz rosszul. A túlélés esélye ilyenkor rosszabb, hiszen az újraélesztés az első öt percben a legeredményesebb.


Társadalmi kezdeményezésre, sokszor pályázati támogatással Csongrád megyében is számos félautomata defibrillátor van felszerelve hivatalokban, önkormányzati, egyetemi intézményekben, középületekben, iskolákban, bevásárlóközpontokban. Arról azonban sajnos kevés az információ, hogy hol találhatók a defibrillátorok – ezért van szükség egy pontos, jól használható térképre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!