Szeged és környéke

2016.06.07. 09:20

Visszavonta a felmondást a Cserepes sori piac vezetője

Egy hónapjuk van végiggondolni, hogy akarnak-e ezen a piacon bérlő kereskedőkként dolgozni.

Kiss Gábor Gergő

- Visszavontam annak a mintegy 25 pavilonbérlőnek a felmondását, akiknek május elején mondott fel a Cserepes Sori Piac Kft. - közölte lapunkkal Rácz Attila piacvezető.


Ezek a kereskedők – ahogy megírtuk – nem voltak hajlandók aláírni az új és egységes bérleti szerződést, aminek egyik pontja szerint 2017. január 1-jétől 27 százalékos áfa is terhelte volna a bérleményeiket, valamint le kellett volna mondaniuk pavilonjaik birtokvédelméről. A felmondást a kereskedők a szegedi bíróságon támadták meg.


[namelink name="Rácz Attila"] múlt szerdán még úgy nyilatkozott, hogy a jogerős döntés végéig minden a régiben marad a Cserepes sori piacon, a kereskedők bérleti díjukat a bírósági végzésig az előző vezetéssel megkötött díjszabás szerint fizethetik.


– A 73 pavilonos kereskedő kétharmada már aláírta az új és egységes díjakat tartalmazó szerződést. A fennmaradó 25 kereskedőnek szeretnénk újabb lehetőséget biztosítani arra, hogy gondolják végig a szerződéskötést és csatlakozzanak a többséghez. A kereskedőket politikai botránykeltésre kívánják felhasználni, amire a többségük már nemet mondott. Közös célunk, hogy a piac rendezett körülmények között működjön tovább – magyarázta a felmondás visszavonásának okát Rácz Attila. A piacvezető a következő napokban mind a huszonöt kereskedőt személyesen fogadja irodájában, hogy tárgyaljon velük a folytatásról.


– Egy hónapjuk van végiggondolni, hogy akarnak-e ezen a piacon bérlő kereskedőkként dolgozni. Ha nem hajlandók együttműködni a piacvezetéssel, azzal kinyilvánítják, hogy nem akarnak a piac új és igazságos feltételei szerint kereskedni, amiket hosszas tárgyalások és kompromisszumok után a pavilon bérlők kétharmada már elfogadott. Remélem, erre senkinél nem kerül sor – fogalmazott Rácz Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!