Szeged és környéke

2016.07.07. 12:03

Az eddigi igazgatók viszik tovább a gyakorló iskolákat

A szegedi iskolaigazgatói választások közül az egyetemi gyakorlóké zajlott le leghamarabb: tegnap megszületett a hivatalos eredmény. Mindkét intézmény vezetésére egy-egy pályázó volt, az eddigi igazgatók kérték mandátumuk meghosszabbítását.

Munkatársunktól

A kijelölt öttagú, egyetemi bírálóbizottság összesített véleményének, valamint az iskolák alkalmazotti közössége állásfoglalásának ismeretében az egyetem szenátusa támogatta mindkettőjük igazgatói tisztségének betöltését.


[namelink name="Dobi János"] augusztus 1-jétől 2021. július 31-éig vezetheti az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolát, [namelink name="Bácsi János"] pedig július 18-ától 2021. július 17-éig az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolát. A megbízás kibocsátása előtt az oktatásért felelős miniszter, [namelink name="Balog Zoltán"] miniszter egyetértését kérték. Az emberi erőforrások minisztere nevében eljáró köznevelésért felelős államtitkár, [namelink name="Palkovics László"] megállapította, hogy az igazgatók rendelkeznek a jogszabályban az intézményvezetői megbízáshoz meghatározott valamennyi feltétellel, ezért igazgatói megbízásukhoz egyetértését adta. Az igazgatókat [namelink name="Szabó Gábor"] rektor tegnap tájékoztatta a pozitív döntésről. A többi igazgatóválasztás eredményéről egyelőre nem kaptunk tájékoztatást. Öt KLIK-es és 10, a Szegedi Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolában írtak ki még pályázatot idén az intézményvezetői posztra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!