Szeged és környéke

2016.07.03. 19:40

Csak a rétesek koronázatlan királynői indultak Mórahalmon

A hétvégén rendezték meg Mórahalmon a XIII. Homokháti Sokadalom és VII. Dél-alföldi Rétesfesztivált. A meghívásos amatőr rétessütő versenyen csak egyetlen csapatnak volt mersze elindulni.

Munkatársunktól

 A rétessütés nagyasszonyai, a mórahalmi Bástya Nyugdíjas Klub tagjai kapros-túrós, mákos, meggyes, almás és diós rétest készítettek. Azt mondták, ha mások is indultak volna, akkor is ők vitték volna el az első díjat, hiszen már több mint tíz alkalommal ismerték el, hogy ők a rétesek koronázatlan királynői. – Szívünket-lelkünket beletesszük a sütésbe, úgy, ahogy a nagyanyáink, hiszen mi is tőlük tanultunk mindent – mondta lapunknak Komócsiny Istvánné, aki azt is elárulta, a finom és szakadásmentes rétestészta titka a jó minőségű liszt és zsír, valamint a kimunkálás és tapasztalat. Rajta kívül még Szécsi Józsefné, Sutus Antalné, Kócsó Mihályné és Szabó Istvánné alkotta a győztes és egyetlen csapatot.

Galéria kép


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!