Szeged és környéke

2016.07.17. 16:55

Nem csak szenteltvizet kaptak az autók

A fél tízes mise után, a Magyar Autóklub szervezésében tartottak Szent Kristóf-napi autószentelést Újszegeden - esőben. Az autók, motorok, biciklik kaptak vizet bőven, nem csak a szenteltből.

A. T. J.

Hatodik alkalommal szenteltek meg járműveket az újszegedi Torontál téren július 17-én, vasárnap Szent Kristóf napja alkalmából a Magyar Autóklub szervezésében. Szent Kristóf a hajósok és utasaik védőszentje, a tizennégy segítő szent egyike, akinek képét ma is sok autós és motoros magával hordja.


A szentelésre a misét követően az egyre esősebben szakadó esőben került sor. Laczkó István atya kollégánk lestrapált, régi 28-as típusú kerékpárjára is az Úr áldását kérte.

 

Autószentelés a Torontál téren. Fotó: Török János

 Szenteltek már meg bivalyokat, emléktáblákat, kutakat, halfeldolgozót, autókat, halászlevet és néhány éve egy zöldségest is. Róma egy 800 oldalas könyvben mutat utat, részletesen szabályozza és szorgalmazza a mindennapi élethez, munkához szükséges eszközök megáldását.


A szentelést végző személy – püspök, pap, diakónus vagy bizonyos esetekben világi személy – az üdvözlés után az eseményhez vonatkozó szentírási részt fejti ki, majd szenteltvízzel megszenteli az adott tárgyat, épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!