Szeged és környéke

2016.07.08. 08:30

Nem sikerült igazgatót találni a Deákba

Öt szegedi KLIK-es iskolában írtak ki igazgatói pályázatot tavasszal. Kettőben új intézményvezetőt választottak, közülük az egyik belső tanár, a másik pedagógiai szakértő. A Deák három pályázója közül egyiket sem találták megfelelőnek.

Timár Kriszta

A Szegedi Tankerület öt iskolájában volt igazgatóválasztás – ezek eredményéről tegnap tájékoztatta lapunkat [namelink name="Plesovszkiné Ujfaluczki Judit"] tankerületi igazgató. Az Alsóvárosi Általános Iskolában és a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban a korábbi igazgatók maradtak: előbbiben [namelink name="Tibai József"], utóbbiban [namelink name="Gál Béla"] kapott újabb 5 évre intézményvezetői megbízást.


A Szegedi Gregor József Általános Iskola új igazgatója [namelink name="Pocsai Blanka"] korábbi önkormányzati képviselő lett – ő volt az egyetlen pályázó. – Harmincegy éve tanítok az iskolában – kezdte a kinevezett igazgató. – A korábbi intézményvezető, [namelink name="Bikárdi Melinda"] nyugdíjba ment, én éppen egy negyedikes osztályt adtam le, így ideális volt az idő arra, hogy most benyújtsam a pályázatomat. Az iskolának kialakult profilja van, amelyet tovább szeretnék vinni, és nagy álmom, hogy egy könnyűszerkezetes sportcsarnokot telepítsenek az iskolához, amely közösségi térként és a mindennapos testnevelés helyszínéül is szolgálhat.


A Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola élére a miniszter szintén az egyedüli pályázót, Gyurikné Vass Angélát nevezte ki. Ő eddig a Szeged–Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézetének vezető pedagógiai szakértője volt.


A legnagyobb küzdelem a Deák Ferenc Gimnázium igazgatói székéért volt. Hárman pályáztak: [namelink name="Kis Gábor "]jelenlegi igazgató, [namelink name="Gáspár Róbert"], az iskola angoltanára, valamint [namelink name="Faragó Klára"], a KLIK Kisteleki Tankerületének igazgatója. Mint korábban megírtuk, a nevelőtestület nagy többséggel Gáspár Róbertet támogatta. Faragó Klára mindössze 3 voksot kapott, ráadásul a KLIK Kisteleki Tankerületének vezetője nem nyújtotta be határidőre az erkölcsi bizonyítványát, holott ez feltétele volt a pályázatnak. De mivel igazolta igénylést,  befogadhatóvá vált a pályázata.


Tegnap kiderült, [namelink name="Balog Zoltán"] emberierőforrás-miniszter egyikük pályázatát sem találta megfelelőnek, a gimnáziumnak nincs kinevezett intézményvezetője. Arra a kérdésünkre, mikor írnak ki új pályázatot, illetve szeptembertől ki vezeti az intézményt, még nem kaptunk választ.

A Gábor Dénes is új igazgatót kapott


A Szegedi Szakképzési Centrum mind a 10 iskolájában kiírták az igazgatói pályázatot, amelyre összesen tizenhárom pályázat érkezett. Kilenc iskolában – a Csonkában, a Kőrösyben, a Vasváriban, a Krúdyban, a Móravárosiban, a József Attilában, a Dériben, a Vedresben és a Kossuth Zsuzsában – az eddigi intézményvezető mandátumát hosszabbították meg. Egyedül a Gábor Dénesben lett új igazgató: a megbízást Tímár Csaba nyerte el, akit a tantestület, a dolgozói közösség és a szülői testület nagyobb arányban támogatott. A megbízásokat július 1-jétől kapták meg a jelöltek. Változás történt a szakképzési centrum élén is: az egy évre szóló megbízás után leköszönő Erdélyi Margit főigazgatót július 2-ától Angyalné Kovács Anikó korábbi szakmai főigazgató-helyettes váltotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!