Szeged és környéke

2016.07.12. 08:07

Szerdán újra szabad a vásár: folytatódik a hűtőgépcsere

Dél-alföld - A dél-alföldi régióban tegnap indult, államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programra több mint 7500 nagycsaládos és nyugdíjas jelentkezett az ügyfélkapun keresztül. A forrás azonban már délelőtt kimerült.

Kovács András

Az otthon melege program részeként meghirdetett hűtő- és fagyasztóberendezések cseréjére a múlt héten indult a pályázat, elsőként az észak-alföldi régióban. Az országosan rendelkezésre álló keretösszeg 500 millió forint.

A gépcserét nálunk is fokozott érdeklődés övezi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium eddigi tapasztalatai szerint.


Az észak- és dél-alföldi régióban összesen több mint 13 ezer pályázatot nyújtottak be eddig – elsőként a nyugdíjasok és a nagycsaládosok élhettek a lehetőséggel. Tették is, két óra után mindkét régióban fel kellett függeszteni a pályázatok beadását, ami azt mutatja, kicsit alultervezték a konstrukciót az illetékesek. Aki nem igyekezett, lekéste a támogatást.


A lehetőség július 13-án, szerdán reggel 8 és 10 óra között folytatódik majd a dél-alföldi régióban – akkor már valamennyi magánszemély pályázhat.


Az ütemterv szerint Nyugat-Dunántúlon a benyújtási időszak kezdete július 18. A sort Közép-Magyarország zárja július 26-i indulással. A pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető támogatás – részletes útmutató a www.hgcs-2016.nfsi.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!