Szeged és környéke

2016.07.17. 21:30

Szerezd meg hát mind - kipróbáltuk a Pokémon Gót

Hazánkban szombat óta elérhető a Pokémon Go játékalkalmazás. A nagy érdeklődés miatt a szerverek túlterheltek, így a játék nem mindig működik megfelelően. Szerencsénk volt, sikerrel próbálkoztunk a Dugonics téren.

Vőneki Ádám

Tipp az adatforgalom kíméléséhez


Mivel a szegedi wifikínálat siralmas, szinte csak a mobilinternetünkre támaszkodhatunk. Így az egyik legfontosabb teendő a játék letöltését követően az adatforgalom minimalizálása. A Pokémon GO - Magyarország rajongói Facebook oldalon egy hasznos tippet osztott meg a nagyközönséggel a moderátor. Csak annyit kell tennünk, hogy a Google Maps alkalmazáson belül az „Offline területek" menüpontot választjuk, és ott megadjuk Szegedet mint letöltendő területet. Ennek következtében a játék betöltése sokkal gyorsabb lesz, és az adatforgalmat is jelentősen csökkenti, mivel nem kell újra és újra letöltenie a térképet.

Elő az emlékekkel!

 

A 90-es évek első felének szülöttei minden bizonnyal emlékeznek még a 2000-es évek elején nagy sikernek örvendő Pokémon rajzfilmsorozatra, a kíméletlen TAZO csatákra az iskolai szünetekben, a folyamatos Pokémon-seftelésekre suli után. És minden bizonnyal azok a szülők, nagyszülők is emlékeznek, akik ezt az őrületet anyagilag lekövették, és tonnaszámra vásárolták a TAZO-kat tartalmazó csipszeket.


Most egy darabot mindenki visszakaphat ebből az időszakból: megérkezett az ingyenesen letölthető Pokémon Go játékalkalmazás, ami egy újabb dimenzióba emeli a Pokémon franchise-t.


Az alkalmazás lassan két hete tartja lázban az USA-t, Ausztráliát és Új-Zélandot, majd július 13-án Európában is elérhetővé vált, de csak Németországban és Nagy-Britanniában. A különböző sufnimegoldások után tegnaptól hivatalosan is letölthető Magyarországon és számos másik országban iOS és Android készülékekre, mi pedig nem sokat vártunk, Pokémonvadászatra indultunk a Belvárosba.


A modern tamagocsi – nem csak gyerekeknek

 

Az alapok hasonlóak, mint a tamagocsi-játékoknál, ugyanúgy egy kis állatot nevelünk, fejlesztünk, és pont elfér a zsebünkben, lévén, hogy a mobilunkon van. A különbség az, hogy az analóg kis lény helyett egy digitális, a Google-térkép adta lehetőségeket kihasználó kiterjesztett valóságot kapunk az eszközünk kamerájának segítségével.

 

Így cukiskodott Charmander a Dugonics téren.

Így cukiskodott Charmander a Dugonics téren.


 

Mi a játék célja?

 

Elsősorban nyilván az, hogy jók legyünk hű társunk oldalán. Másodsorban pedig, hogy minél több Pokémont gyűjtsünk, majd fejlesszük őket, és mindeközben a létrehozott virtuális karakterünk is fejlődik a tapasztalati pontok begyűjtésével. Ehhez sokat kell sétálni, ahogyan az alkalmazás címe is fémjelzi.


A Pokémon fejlődését először a befogáskor kapott cukorkák biztosítják. Ha egyfajta Pokémonból többet is begyűjtünk, akkor az eligazodásunkat segítő Willow professzornál tudjuk cukorkára cserélni.


 

Willow professzor gratulál az első Pokémonhoz.

Willow professzor gratulál az első Pokémonhoz.

A befogáshoz szükséges pokélabdákat, cukorkákat és egyéb tárgyakat a kék színű kockákkal jelzett Pokéstopokban szerezhetjük be, amelyek valamilyen szempontból érdekes, kiemelt helyszínhez vezetnek minket, például egy múzeumhoz.


A felhasználók által begyűjtött Pokémonok harcolhatnak is egymással az úgynevezett gymekben (küzdőtér), ezeket fehér oszlopok jelzik a virtuális térképünkön. Itt tudjuk kihívni azokat, akik épp a gymben tartózkodnak. Győzelem esetén újabb tapasztalati pontokhoz jut a karakterünk, több győzelem után pedig el is foglalhatjuk az adott gymet, amelyet a későbbiekben meg is kell védenünk. Csapatokat is létrehozhatunk, így egyesített erővel könnyebb egy-egy gymet megvédeni.


Fontos, hogy a pokéstopok, gymek elsősorban a városok forgalmasabb részein találhatók.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!