Szeged és környéke

2016.07.30. 08:30

Újra van kutyája a belvárosi koldusnak

Állatorvosi ellátásra szorultak, ezért két kiskutyáját elvitték a Szeged belvárosában kolduló Tóth Józseftől. A férfi azért koldul kutyákkal, mert így több pénzt kap.

Máté Gergely

– Szeretem az állatokat, jobban gondját viselem a kutyáknak, mint azok, akik házban laknak – védekezett[namelink name=" Tóth József"], a Szegeden már sokak által ismert koldus, amikor az őt ért vádakkal szembesült. Az interneten több olyan szóbeszéd is terjed, hogy látták, amint állatokat bántalmazott.


Kutyáit – Maci Lacit és Pamacsot – két hete vitte el egy férfi, jelenleg a Dél-alföldi Állatvédőrség gondoskodik róluk Szegeden. A négylábúaknak féregtelenítésre és más alapvető orvosi ellátásra volt szükségük, csipjüket sem ültették be. Az állatvédőrség munkatársa szerint már jobban vannak a kutyák. – Ott pusztultak volna el az utcán, ha mi nem kezeljük őket – fogalmazott. A koldust arról tájékoztatták a múlt hét elején, hogy néhány nap múlva visszaviszik hozzá az ebeket, vagy megbeszélik, hogy mi történjen velük.

 

Látták a Tappancsnál


Többen állítják, hogy azt híreszteli, a Tappancs Állatvédő Alapítványtól kapta a kiskutyákat. A Tappancs menhelyvezetője, [namelink name="Kovács Tünde"] elmondta, Tóthot látták az alapítvány július 9-i rendezvényén Bordányban, ahol kiskutyák iránt érdeklődött. Miután nem járt sikerrel, Kovács Tünde szerint azt mondta, hogy „ezt még meg fogják bánni". Ezt Tóth tagadta.


Az állatvédő azt is elmondta, hogy szóltak Tóthnak: a kutyának az utcán nincs helye. Évek óta kutyákkal látják koldulni a férfit. Korábban egy-egy kutyáját már eladta, állítása szerint az egyiket azért, mert kirabolták, és kellett a pénz. Maci Lacit és Pamacsot Tóth elmondása szerint Dombegyházról hozta. Nem kapta vissza őket, így szerda óta ismét egy kutyával koldul, amit Fülesnek nevezett el, és állítása szerint a Göndör soron talált. – Akár tíz kutyát is idehozok, azokat biztosan nem fogják elvinni tőlem – jelentette ki.


– Velük háromszor annyi pénzt kapok, mert odajönnek az emberek hozzájuk, megsimogatják, és akkor már dobnak is egy kis aprót a pohárba – osztotta meg Tóth, miért fontos neki, hogy kutyája legyen. A Facebookon többen úgy vélik, hogy az általában vele látható kutyáknak nem viseli gondját. Ezzel az egyik Kárász utcai koldus is egyetértett. Mint mondta, Tóth eladta a járókelőktől kapott kutyatápot. Erre a nyakmerevítőt viselő József azt mondta, hogy akkoriban 50 kilónyi kutyatápja volt, amelynek egy részét negyed áron adta el, mert nem akarta, hogy megromoljon.

 

A járókelők szerint törődik kutyáival.

Ha nincs csip, akár fel is jelenthetik


Amennyiben a négylábúaknak nincs azonosító csipjük, a kutya gazdáját fel is jelenthetik. Azonban a gyakorlat az, hogy először a gazda együttműködésével próbálják meg a csipet beültetni, és ha ellenáll, akkor értesítik a hatóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!