Szeged és környéke

2016.07.14. 12:00

Vadasparki játszótér: keresik a harmadik gyanúsítottat

Ketten előzetesben ülnek, egy ember ellen pedig európai elfogatóparancsot adtak ki a vadasparki játszótérmutyiként elhíresült ügyben.

Szabó C. Szilárd

Megírtuk, csaltak és pénzt mostak egy offshore cég közbeiktatásával a szegedi vadasparki játszótérmutyiban a gyanú szerint (2016. április 22., 200 milliót loptak el a gyanú szerint). Három hónapja úgy tájékoztatott az ügyészség, megalapozott a gyanú, hogy a vadasparki projekt tényleges bekerülési értéke a támogatási szerző-

désben megjelölt bekerülési értéknek (260 millió – a szerk.) csupán 15-20 százaléka volt.


Áprilisban a nyomozó hatóság két személyt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, valamint különösen nagy értékre elkövetett pénzmosással gyanúsított meg. Akkor a nyomozási bíró az egyik személy előzetes letartóztatását, a másik házi őrizetét rendelte el.


Az ügyészség áprilisban úgy nyilatkozott, hogy egy harmadik személy is megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével, aki azonban ismeretlen helyre távozott. Az ügyészség akkor kérte, hogy a bíróság adjon ki ellene európai elfogatóparancsot.


Hol tart a nyomozás? Megtalálták-e a harmadik gyanúsítottat? – kérdeztük az ügyészségtől. Serfőző Katalin, a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője lapunkat tegnap arról tájékoztatta, hogy még tart a nyomozás, aminek a határidejét meghosszabbították október 24-éig. A szóvivő úgy tájékoztatott, hogy két személy előzetesben van, a harmadik személlyel szemben pedig európai elfogatóparancs van érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!