Szeged és környéke

2016.08.10. 09:50

A polgármester tervezte az új buszvárókat

Máté Gábor polgármester tervezte, helyi közmunkások építik Pusztaszer öt új, fából készült buszmegállóját, amelyeknek darabja négy-ötszázezer forint. Két sikertelen pályázat után önerőből cserélik le az elavult bádogbeállókat.

Salánki Zsófia

– Eddig három megálló készült el, még kettőt építünk – mondta el lapunknak Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere, aki saját maga készítette a fából épített, bontott hódfarkú cseréppel fedett buszmegállók terveit. De nemcsak a tervezésben, a kivitelezésben is részt vesz. Úgy fogalmazott, ha kell, talicskát tol vagy cserepet rak. Kétszer pályáztak a felújításra, egyszer önállóan, egyszer pedig kistérségi összefogásban – de nem nyertek.

 

Önerővel épülnek a buszvárók - GALÉRIA (Fotó: Kuklis István)

A polgármester azt mondja, a peront is meg kellene csinálni, de arra már nem marad pénz. – Négy embert foglalkoztatunk a Startmunkaprogramban, így bizonyos összegig munkaruhát, szerszámot és anyagot is tudtunk venni, a többit önerőből fedezzük a Pusztaszer Községért Közalapítvány segítségével – tájékoztatott Máté Gábor, miközben megmutatta a település központjában álló, már elkészült buszmegállót.


Az építmények egyenként négy-ötszázezer forintba kerülnek, amelyekre Flamann Ildikó helyi keramikus díszes csempéi is felkerülnek, hogy eltakarják a csavarokat. Szeptember közepére már kész lesz mind az öt buszmegálló, a többinél egyelőre maradnak a régi bádogépítmények.

Példás Büntetés


Máté Gábor polgármester azt is elárulta, hogy a pusztaszeriek mindig vigyáznak arra, ami szép, de most felkerült egy Jázmin feliratú firka az egyik új buszmegállóra. A rongálók azonban nem úszták meg, hiszen fény derült a kilétükre, és lecsiszoltatták velük a mázolmányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!