Szeged és környéke

2016.08.11. 08:30

Cserepes sori piac: Nem az pakolt össze, akinek kellett volna

Felmondta pavilonbérletét egy újabb kereskedő a Cserepes sori piacon, ám nem azok közül, akiket a piacvezetés is kívül szeretne tudni a területről. Ellenük kiürítés iránti pert indítanak a bíróságon, és megvonják tőlük a telephely-, illetve a székhelyhasználati jogot.

Munkatársunktól

Újabb kereskedő mondta fel pavilonbérletét a Cserepes sori piacon: a német árukat kínáló férfi a Mars téri piac Anna csarnokába költözött át. [namelink name="Kószó Tamás"] már régebb óta akart váltani, az utolsó lökést a piacvezetés és az egységes és új bérleti díjat fizetni nem akaró kereskedők huzavonája adta meg neki, ami miatt meglátása szerint hétköznaponként egyre kevesebb vevő fordult meg a Cserepes soron. Az elmúlt hónapokban emiatt már legalább fél tucat árus hagyta ott a piacot. Azok azonban, akiket a piacvezetés akar kitessékelni a területről, maradnak.


Hiába kapta meg hét kereskedő július 31-ével a bérleményük felmondásáról szóló döntést, a kipakolásra szánt nyolc nap után is – ami kedden járt le – tovább árulnak a Cserepes soron. Újabb hat kereskedő ugyanezt a felmondást augusztus 31-i határidővel kapta kézhez. A pavilonosok közül – ahogy írtuk – mintegy 25 kereskedő nem kívánt új megállapodást kötni Rácz Attila piacvezetővel. A nyolc kereskedő a piac hiteles mérésről szóló jegyzőkönyve szerint ugyanakkor eddig kevesebb terület után fizetett bérleti díjat, mint amennyin árul. [namelink name="Rácz Attila"] elmondása szerint azonban ők is aláírták az új mérésről szóló papírt – ezért mondhattak fel nekik.


Az eddig készségesen nyilatkozó ellenálló kereskedőktől szerettük volna megkérdezni, hogyan gondolják a folytatást, és miért írták alá a mérésről szóló jegyzőkönyvet, ám tegnap dühösen fogadták munkatársainkat, nyilatkozni nem akartak, és érdekképviselőjükhöz irányítottak minket. Tőle arról értesültünk, hogy egyikőjük se írt alá ilyen tartalmú iratot, ezért a lehető legnagyobb nyugalommal kínálják tovább portékáikat a korábbi határozatlan idejű szerződés szerint, ami csak a két fél közös akarata mellett módosítható.


Információink szerint a bérletidíj-fizetést ügyesen oldják meg. A régi szerződés alapján fizetendő havi díjat személyesen és többük nevében fizetik be a bankba a piac számlájára, így a vezetés hiába nem akarja elfogadni a pénzüket az álláspontjuk szerint jogtalan pavilonhasználat miatt, bankszámlaszám és egyéb más személyes adat megadása nélkül nem tudják kinek visszautalni az összeget.


Rácz Attila piacvezető tegnap arról határozott, hogy azok ellen a kereskedők ellen, akik határidőre nem pakoltak össze a Cserepes soron, kiürítés iránti pert indít a bíróságon. Ezzel párhuzamosan jelzik a cégbíróságnak, hogy a Cserepes sori Piac Kft. megvonja ezektől az árusoktól a telephely-, illetve a székhelyhasználati jogot.


 

Nem az pakolt össze, akinek kellett volna. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!