Szeged és környéke

2016.08.15. 10:10

Huszonöt éves a Mars téri palacsintabirodalom

- A nyitás óta idejárok. Tizenhárom éves korom óta eszem a palacsintát a Mars téren. Az akkori adagom három kakaós és két diós volt, de ma, 38 évesen már nem bírok ennyit megenni - mondta vasárnap az Irén csarnokban Molnár Mária.

K. G. G.

[namelink name="Vasné Hegyi Mária"] napra pontosan huszonöt éve, 1991. augusztus 14-én nyitotta meg palacsintázóját a Mars téren. – Egy lakókocsiban kezdtük a sütést, hétféle palacsinta közül lehetett választani. Harminc forintért adtuk darabját – mondta Hegyi Mária. A 25 év alatt számítás szerint 2 millió palacsintát már biztosan sütött, a vásárlók most 42-féle ízesítés közül választhatnak, az alappalacsinták ára 120 forint. – Leila már a pocakomban kezdte a palacsintaevést. Valószínűleg azért a kakaós neki is a kedvence – mondta Molnár Mária, akinek 5 éves kislánya vidáman falatozta az édességet. Az ünnepre ötféle rakottpalacsinta-tortával készült Hegyi Mária és lánya, [namelink name="Vas Éva"].

Huszonöt éves a Mars téri palacsintabirodalom. Fotó: Török János - GALÉRIA



– Én egyetemista korom óta járok ide – mondta az éppen második gyermekét váró [namelink name=" Fejes Imola"]. Nagy palacsintarajongó a család, a három és fél éves Nimród alig tudott betelni az ünnepi palacsintatortával. – Neki a túrós a kedvence. A párom régen egy másik palacsintázóba járt, de hamar átszoktattam, hiszen szerintem itt a legfinomabb a palacsinta a városban – mondta Imola.


[namelink name="Fodor Leila"] még a plüsstigrisét is megetette a palacsintával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!