Szeged és környéke

2016.08.25. 12:00

Negyven buszmegállót újítanak fel jövőre, de a leglepusztultabbak kimaradnak

Jövőre félmilliárd forintból negyven buszmegállót hozat rendbe az önkormányzat a város huszonhét pontján. Olvasóink megírták, szerintük melyek a leglepusztultabb megállók - de ezek kimaradnak ebből a csomagból.

Dombai Tünde

– Nincs tető a tűző nap ellen. Esőben beállunk a telefonfülkébe. Télen megfagyunk a jeges szélben. Akkora kátyúkban gyűlik az esővíz, hogy a busz rendszeresen beterít bennünket. És két nap múlva is áll a víz – mondták az utasok a 76-os busz Szabadkai úti megállójában a benzinkút előtt.

 



Nagyon örültek a hírnek, hogy ha lassan is, de változik a helyzet. Jövőre bruttó 520 millió forintból ugyanis az önkormányzat felújíttat 40 buszmegállót 27 helyen – kaptuk a tájékoztatást [namelink name="Nagy Sándor "] (Együtt) városfejlesztési alpolgármestertől. Van, ahol a teljes megállópárt, de olyan is lesz, ahol csak az egyik oldalon dolgozik majd a kivitelező, akit pályázaton választanak ki. 


A buszöblöket bazaltbetonnal erősítik meg, a járdára térkő kerül – ahogy legutóbb a Magyar Közút Nzrt. a Mars téren megcsináltatta. A megállók burkolatát is rendbe teszik, az odavezető járdával együtt. Fedett esőbeállókat is telepítenek, ami három oldalról védett. Beszerelik az elektromos tájékoztató táblák helyét is, de a táblákat egy következő pályázatból szerzik be. Ahol elfér, a megálló közelébe biciklitárolókat is elhelyeznek.


A pénz abból a 34 milliárd forint uniós forrásból költi a megállókra az önkormányzat, amelyet Szeged felcímkézve kap a fejlesztésekre. Ebből az összegből önkormányzati és állami kezelésű utakra is lehet pénzt fordítani, ezért nem tesznek különbséget a szakemberek tervezéskor a helyszínek között. A megállókat többkörös előzetes egyeztetés alapján választották ki.

 

Jövőre megújulnak a buszmegállók. Fotó: Karnok Csaba (galéria)




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!