Szeged és környéke

2016.08.31. 13:58

Vásárhelyi igazgató a bordányi iskolában

Kádár Pétert, a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium volt igazgatóját nevezte ki Balog Zoltán, az EMMI vezetője augusztus 16-ától a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójának.

Munkatársunktól

A korábbi vezető, a díszpolgári címmel elismert Simon Zoltánné huszonhét évnyi iskolavezetői megbízatása lejárt, novembertől nyugdíjba vonul. A tisztségért hárman indultak, a legtöbb szavazatot a kinevezett szakember kapta a képviselőktől.


Az új vezető önkormányzati meghallgatásán ismertetett terveiben fő szempontként jelölte meg a nevelőmunkában az emberközpontú pedagógiát és a problémamegoldó gondolkodásmód fejlesztését. Kádár Péter kifejtette, Tehetségpontot szervezne, fejlesztené az informatikai oktatást, sokszínű, integrált, esélyhátrányokat leküzdő iskolát szeretne, ahol nagy hangsúlyt kapna az idegennyelv-oktatás is. A szülők és az iskola kapcsolatát erősíteni kívánja, ennek érdekében pedig bővítené a digitális kommunikációt is, többek között digitális napló bevezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!