Szeged és környéke

2016.08.19. 19:35

Világgá rohan Buksi és Mici augusztus 20-án

Minden évben kutyák és macskák százai rohannak világgá az augusztus huszadikai tűzijáték miatt. Egy részük visszakerül a gazdihoz, de sokan örökre elvesznek. Jó tanácsok állatvédőktől.

Az ünnepi tűzijáték hang- és fényhatással jár - ezért nézzük, az állatok viszont sokkot kaphatnak tőle. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata szerint a sokk hatására elszökhetnek, de az ijedt kutya vagy macska félelemből támadhat, haraphat is.  Seres Zoltán egyesületi vezető azt javasolja, hogy a gazdik biztosítsanak zárt, hangtól tompított helyet az állatok számára a durrogás idejére. Egy kis odafigyelésre, néhány megelőző intézkedésre van mindössze szükség, hogy ne fussanak világgá rémületükben házi kedvenceink.

Jó tanácsok a tűzijáték idejére:

1. A házi kedvenceket a tűzijáték alatt biztonságos, zárt helyen tartsuk, a tűzijátékra semmiképpen ne vigyünk kutyát magunkkal!

2. A csippel ellátott kutyák esetében is javasolt meggyőződni arról, hogy kedvencünk valóban szerepel-e a regisztrált állatok között a www.petvetdata.hu oldalon.

3. Akinek elszökik a kutyája, macskája, a lehető leghamarabb kezdje el keresni kedvencét a lakóhelye környékén! Az elveszett kisállatokat érdemes a lakhely legalább 10 km-es körzetében keresni, mert az ijedt állat rövid idő alatt nagy távok megtételére is képes.

4. Tegyünk kedvencünk nyakába a gazdi elérhetőségét tartalmazó bilétát!

5. Ha gazdátlan kutyát találnak, keressék fel az első állatorvosi rendelőt, vagy hívják a csipügyeletet: Szeged belvárosában a 30/224-4208-as, Sándorfalván a 30/638-3532-es telefonszámot! A megyei csipügyelet száma:


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!