Szeged és környéke

2016.09.18. 18:29

Jól megfért az aranysakál a paprikákkal Balástyán

Erdei hangulatúvá vált a balástyai sportcsarnok a hétvégére: vízesés mellett fák és vadak költöztek be az épületbe, ahol a helyi zöldségtermelők büszkeségeivel is találkozhatott a közönség.

Borbola Lilla

Mindenki találhatott az érdeklődésének megfelelő programot a hétvégén Balástyán, ahol a tizenhetedik zöldség-, virágfesztivál és falunapok mellett szombaton rendezték a Csongrád Megyei Vadásznapot is. Látnivaló akadt bőven: fogatos szüreti felvonulás, íjász-, vadászkutya- és agárbemutató várta a vendégeket, a tűzoltók pedig beavatták az érdeklődőket, mi történik, ha valaki az égő gáztűzhelyen felejti a zsírt. Nemcsak a füstje volt nagy, hanem a lángja is az égő fazéknak és szalmabáláknak, amit a balástyai önkéntes tűzoltók oltottak el. Közben a bográcsokban rotyogott a vadpörkölt, amelyet a megye minden területéről érkező vadásztársaságok főztek a vadásznap alkalmából, amelyen véradásra is volt lehetőség.

A megyei vadásznappal kötötték össze a zöldség- és virágfesztivált Balástyán. Fotó: Borbola Lilla - GALÉRIA



A kitömött aranysakálnak nagy sikere volt a gyerekek körében a sportcsarnokban berendezett kiállításon. Az éles fogú ragadozó nyitott száját izgatottan vették szemügyre a legkisebbek. Más állatok is beköltöztek a hétvégére az erdei környezetet idéző terembe, ahol vízesés is csordogált. Az erdei hangulat jól megfért annak a 60-70 helyi termelőnek a zöldségeivel, és hat virágos munkáival, akik idén nem méretekben, hanem minőségben jeleskedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!