Szeged és környéke

2016.09.18. 11:45

Nem szakadt meg a sorozat: újra Ribizsár Péter nyerte a Pacalpárbajt

A hetedik pacalpárbajt a szegedi Partfürdő szabadstrandján rendezték vasárnap. Idén is az elmúlt hét verseny legjobbját, Ribizsár Pétert választották győztesnek. Az autószerelő lovag ezúttal csülköspacallal győzött.

Munkatársunktól

– A verseny előtti napon hat órán át abáltam a pacalt. Ezért már csak három óra kell az elkészítéséhez – mondta Ribizsár Péter autószerelő mester, a Nemzetközi Szent György Lovagrend csapatának vezetője vasárnap a Partfürdőn, ahol a hetedik szegedi pacalpárbajt rendezték. Korábban a Diófa vendéglő terasza adott otthont a versenynek, de az esemény kinőtte a helyet. Most tizenhárom csapat főzött – az algyői kézilabdásokéba a Pick Szeged játékosai is beszálltak. A csapat pacalkapitánya Vadkerti Attila, a Pick korábbi csapatkapitánya volt.

 

Pacalpárbaj a Szabadstrandon. Fotó: Török János - GALÉRIA


A pacalpárbaj végén - a mostani teljesítményt is figyelembe véve - a zsűri az elmúlt t verseny legjobb szakácsának Ribizsár Pétert választotta. Az autószerelő lovag ezúttal csülköspacalt készített. A többi versenyző arany-, ezüst- és bronzoklevelet vehetett át pacaljáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!