Szeged és környéke

2016.10.11. 16:10

A jazz nagyágyúi jönnek Szegedre

<br>Egy hónap múlva, november 11-én, pénteken és 12-én, szombaton rendezik meg a Szegedi Jazz Napokat az IH Rendezvényközpontban. Világsztárokkal és a hazai élmezőny legjobbjaival készülnek. <br><br>

Munkatársunktól

– Amin soha nem változtatunk, az a minőség. Szívet tépően kevés ez a két este. Sajnálom, hogy tízszer ennyi, jobbnál jobb jelentkező zenekar marad ki – kezdte keddi sajtótájékoztatóját Drienyovszki András, a Szegedi Jazz Napok szervezője. A zenei fesztivált egy hónap múlva, november 11-én, pénteken és 12-én, szombaton rendezik meg az IH Rendezvényközpontban.


– Hosszú évtizedek óta a műfaj történetében meghatározó szerepet játszó zenészeket szeretnénk elhozni Szegedre. Az idei fesztivál húzóneve a pénteki este záró zenekara, az amerikai The Cookers – hangsúlyozta a szervező. Drienyovszki a The Cookersről szólva elmondta, a jazz hét meghatározó személyisége lép színpadra, ami kivételes alkalom.


– Az IH Rendezvényközpont színpadán az egy négyzetméterre jutó sztárok száma soha nem volt ilyen magas – fogalmazott. Idén az amerikai csapat mellett a free jazz legjobb ütőse, Hamid Drake, valamint a Polish jazz jelenlegi legnagyobb sztárja, Wojtek Mazolewski áll a fesztivál fókuszában. A hazai élmezőnyt Balázs Elemér, Borbély Mihály és Tóth Viktor zenekarai képviselik. Szegedi színekben Haraszti Ádám nemzetközi együttese, a Unity First mutatkozik be.


A pénteki jegy 4 ezer, a szombati 3 ezer forintba kerül. A bérlet 6 ezer forint. A koncertek 19.30-kor kezdődnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!