Szeged és környéke

2016.10.20. 15:26

Cserepes sor: selyemzsinórról beszélt az érdekképviselő

Szeged - A Cserepes sori piacvezetéssel perben álló kereskedők érdekképviselője szerint december 31-ével bezárják a piacot. Rácz Attila piacvezető szerint amint lezárulnak a perek, a régiek helyére sikerül új kereskedőket vinni a piacra, amely jövőre is kinyit.

Munkatársunktól

A Cserepes sori piac kereskedőinek érdekképviselője szerint az árusok megkapták a selyemzsinórt a piacvezetésről, amely állítása szerint december 31-ével végleg be akarja zárni a szegények piacát – hangzott el ma sajtótájékoztatón a városháza előtt.


Ahogy a héten megírtuk, a pavilonosok közül mintegy 25 kereskedő nem kívánt új megállapodást kötni Rácz Attilával. Közülük tizenhat kereskedő ellen indítottak helyiség kiürítése iránti pert, mert a piac hiteles mérésről szóló jegyzőkönyve szerint kevesebb négyzetméter után fizettek bérleti díjat, mint amennyin a valóságban árulnak. A piacvezető azt mondta, hogy többször próbált megegyezni velük, de nem működtek együtt, így felelős gazdaként egyetlen lehetősége a bírósági eljárás maradt. A tárgyalást november végén tartják a bíróságon. Az érdekképviselő szerint ugyanakkor 30-40 pavilont bérelnek azok, akiket érintenek ezek a perek. A Cserepes soron elmondása szerint már csak mintegy 40-50 kereskedő maradt, akik összesen 70 pavilont bérelnek. Azt mondta, hogy az elmúlt tíz hónapban nem érkezett új bérlő a Cserepes sorra, amit ennyi idő alatt már több mint húsz bérlő hagyott ott. Az egyik szegedi nagyáruház parkolójában szombatonként már régiségpiacot tartanak, aminek szórólapját a piacon terjesztik, a 13-as buszjárat megszüntetésével pedig elzárták a vásárlókat a piactól. Emiatt feltételezik, hogy a Cserepes sornak kimondták a halálos ítéletét.


Rácz Attila azt mondta, hogy a piaci rendtartás szerint senki nem szórólapozhat a Cserepes sori piacon az engedélye nélkül, amire nem is adott engedélyt senkinek. Úgy véli, ha a vezetéssel perben álló kereskedők érdekképviselője eltűnik a Cserepes sorról, aki elmondása szerint már több millió forintos kárt okozott eddig a kereskedőknek a téves jogi tanácsaival, új bérlőket is könnyebb lesz találnia, mivel jelen állás szerint az érdekképviselő rémhírei miatt nem akar senki új pavilont bérelni itt. – Pedig ezek közül egyik sem bizonyult igaznak. A piac bezárása is az érdekképviselő hazugsága – közölte Rácz Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!