Szeged és környéke

2016.10.16. 11:04

Londonba megy Alföldi Varázsfuvolája

Szeged - Már a londoni metróban is láthatók a Szegedi Nemzeti Színház operaprodukciójának, A varázsfuvolának a plakátjai.

Munkatársunktól

Alföldi Róbert 2015-ös Armel Operafesztivál-győztes rendezése [namelink name="Gyüdi Sándor"] főigazgató vezényletével jövő pénteken és szombaton látható az angol főváros 1901-ben épült, 1275 nézőt befogadó színházában, a Mare Streeten álló Hackney Empire-ben. A Mozart-daljáték az utóbbi évek legnézettebb operája lett Szegeden, utolsó előadását csütörtök este tartották a nagyszínházban német nyelven, magyar szövegkivetítéssel. Érdekesség, hogy két új szereplőt is láthattak a nézők: Sarastro szerepét [namelink name="Kovács István"], Monostatost [namelink name="Megyesi Zoltán"] alakította, mindketten a Magyar Állami Operaház sokat foglalkoztatott művészei. Ők lépnek fel majd a londoni előadásokon is, amelyeken Az Éj Királynője szerepében újra a bemutatón is nagy sikert arató francia koloratúrszoprán, Marlene Assayag énekel. A további főszerepekben Gyüdi Esztert, Kovács Évát, Szélpál Szilvesztert, Hanczár Györgyöt láthatja a londoni közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!