Szeged és környéke

2016.10.11. 11:38

Mobillal zsaroltak a börtönből "alezredes Lászlóék"

Vádat emeltek két férfi ellen, aki a börtönből próbált, részben sikeresen, fenyegetéssel pénzhez jutni.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte: a két férfit a Szegedi Járási és Nyomozó

Ügyészség ügyészség folytatólagosan, hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolással vádolja. Visszaesőnek számítanak.


A vádirat szerint a két elítélt tavaly szeptemberben - az intézet szabályzatát megszegve - szerzett egy mobiltelefont. Tavaly szeptember 20-án több mint tízszer hívták fel egy szerződéses katona élettársát; egyikük alezredesnek, másikuk dandártábornoknak adta ki magát. Azzal fenyegetőztek, hogy ha nem tölti föl 12 ezer forinttal a telefonjukat, akkor nem beszélhet élettárásával, akit hadbíróság elé is állítanak. 


Miután a sértett feltöltötte a telefont, a vádlottak újból jelentkeztek, és már 30-50 ezer forintot követeltek. A hívások mellett üzeneteket is küldtek: Az egyik ilyen üzenetet "alezredes Lászlóként" írták alá, egy másikat megpróbáltak könyörgő hangnemben megírni a sértett élettársa nevében. A két férfi akkor is hívta a sértettet, amikor ő éppen feljelentést tett a rendőrségen. A sértett feljelentése alapján indult eljárással összefüggésben a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai zárkaellenőrzést tartottak a vádlottak zárkájában és a mobiltelefont lefoglalták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!