Szeged és környéke

2016.11.24. 17:48

Öt tanács a fekete pénteki internetes vásárláshoz

Magyarország - A Black Friday, azaz Fekete Péntek a karácsonyhoz az első kedvcsináló vásárlás a világon. Az USA-ból elterjedő nagy akciózás idén november 25-ére esik.

Munkatársunktól

Elemzők szerint ez lesz az első olyan alkalom, amikor a vásárlók csaknem annyi pénzt fognak költeni az interneten, mint amennyit a hagyományos üzletekben.


1. Használjunk biztonságos internetkapcsolatot. A nyilvános wifi nem a legjobb választás a vásárlásokhoz. Az online boltok eléréséhez biztonságosabb, ha a saját otthoni számítógépünket vagy idegen helyen saját mobilinternetünket használjuk.


2. Védjük eszközeinket. Telepítsünk olyan megbízható vírusvédelmi alkalmazást, amely az online bankolás közben is védelmet nyújt.


3. Figyeljünk a hamis ajánlatokra. Ha olyan ajánlatot kapunk, amely túl kedvezőnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor majdnem biztosan átverésről van szó. Az e-mailben érkező hamis ajánlatok olyan weboldalakra irányítják a vásárlókat, amelyek bizalmas adatokat, például bankkártyaszámot gyűjtenek a felhasználóktól.


4. Mindig ellenőrizzük a webcímet. Lehetőleg jól ismert és megbízható üzleteket, webáruházakat és termékmárkákat válasszunk, amelyek biztonságos online vásárlást kínálnak számunkra, és elérhető ügyfélszolgálattal rendelkeznek a problémák kezelésére.


5. Használjunk biztonságos fizetési megoldást. Az online vásárlás biztonságosabb, ha virtuális bankkártyát vagy valamilyen megbízható online fizetésközvetítői szolgáltatást alkalmazunk, így nem lesz közvetlen veszélyben a valódi bankszámlánkon tartott pénzünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!