Szeged és környéke

2016.11.29. 10:43

Saját ürülékét etették meg vele: 3 hónapig kínozta albérlőtársukat a 17 és két 21 éves fiatal

Szeged - Három hónapig kínzott egy fiatalembert válogatott brutalitással két albérlőtársa és a lakás tulajdonosa az ügyészség gyanúja szerint egy szeged-tarjáni tízemeletes panelház első emeleti lakásában. Az áldozat nem kért segítséget a szomszédoktól.

Kiss Gábor Gergő

Orvos az édesanyja?


Információink szerint a lakást néhány éve K. D. N. édesanyja vásárolta most 21 éves lányának. Úgy tudjuk, hogy az anya orvos, és Hódmezővásárhelyen dolgozik.

Válogatott kegyetlenséggel kínzott egy huszonéves fiatalembert egy 17 éves lány és két 21 éves fiatal Szegeden, a Csorba utca egyik tízemeletes panelházának első emeletén. A fiatalkorú K. P. V.-t, K. R. M. -et és K. D. N-t – aki a lakás tulajdonosa – szombaton helyezte egy hónapra előzetes letartóztatásba a bíróság.


Az áldozattal ez év szeptembere óta éltek együtt, személyi szabadságától többször megfosztották úgy, hogy amikor elmentek otthonról, az információink szerint mentális betegségben szenvedő férfit bezárták, aki így nem tudott kimenni a lakásból.


[namelink name="Szanka Ferenc"] ügyészségi szóvivő az esettel kapcsolatban annyit mondott, hogy a három fiatal később megengedte áldozatának, hogy dolgozni menjen, de november 13-a és november 24-e között egyáltalán nem engedték ki a lakásból. November közepétől már arra kényszerítették a férfit, hogy felülést és fekvőtámaszt végezzen, s amikor erre nem volt hajlandó, fakanállal, üveggel, bottal, illetve ököllel verték, valamint megölésével fenyegették meg.

 

Próbáltunk bejutni a lakásba, de senki nem nyitott ajtót. A rendőrök már mindenkit elvittek. Fotó: Karnok Csaba

Próbáltunk bejutni a lakásba, de senki nem nyitott ajtót. A rendőrök már mindenkit elvittek.

Fotó: Karnok Csaba

Megparancsolták, hogy az ágyba tálcán ennivalót és vizet vigyen nekik, amikor a férfi erre nem volt hajlandó, egy késsel vállon szúrták, és nemiségében is megalázták. Arra is kényszerítették a vérző albérlőt, hogy a saját vérével átitatott papírt egyen, mialatt tovább verték. Végül a férfinak saját vizeletéből és ürülékéből is ennie kellett, amit csak többszöri bántalmazás után tett meg. Előfordult, hogy cigarettacsikket kellett ennie. Hátát a 17 éves nő több helyen öngyújtóval megégette, és égő csikket nyomott el rajta.


A Csorba utcai panelház első emeletén tegnap otthon lévő szomszédok lapunknak elmondták, hogy a rendőrségi akció múlt pénteken volt a házban. Az egyenruhások felforgatták a lakást és környékét, még a szemeteskonténerbe is benéztek. Nem nagyon ismerték a 2-es számú lakásban élőket, de elmondásuk szerint sokszor hallatszódott ki hangos zene, és a lakás körül mindig nagy volt a jövés-menés.


A megkínzott albérlőt egyáltalán nem ismerték, az elmúlt hónapokban pedig senki nem kopogott be hozzájuk abból a lakásból segítséget kérve. Ők sem értették, hogy ha valakit ilyen súlyosan bántalmaznak, az a három kínzó távolléte alatt miért nem kiabált ki az első emeleti ablakból a járókelőknek, vagy miért nem ugrott ki rajta.


Kerestük az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, akik az ügyészség által elmondottakon kívül a nyomozás érdekére hivatkozva nem adtak bővebb tájékoztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!