Szeged és környéke

2016.11.16. 11:40

Tartozás fejében csempészett kokaint és kannabiszt

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a szerb férfinak, aki november 11-én kokaint és kannabiszt hozott be az ország területére.

A gyanú szerint az elkövető 2016. november 9-én a Szerb Köztársaság területén két ismeretlen férfitól átvett egy táskát, amiben több csomag kannabisz és kokain volt. A férfi tudta, mi van a táskában: a kábítószert Németországba kellett volna szállítania, korábbi tartozása fejében. A férfi a táska átvétele után buszra szállt, és november 11-én átlépte a szerb-magyar határt. A gyanúsított magánál tartott egy hamis horvát személyi igazolványt is azért, hogy ha szükséges, ezt az okmányt felhasználja.


A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség kábítószerrel visszaélés bűntette és közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt nyomoz. A gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta szökés, elrejtőzés veszélye miatt, valamint fennáll a veszély, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított ismeretlen társaival összebeszélne, és bizonyítékok elrejtésében közreműködne.


A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!