Szeged és környéke

2016.11.26. 16:35

Több mint ezer aláírás a népszavazásért

Algyő - 1163 aláírást adott le csütörtökön az algyői választási irodának Jánossy Attila, egyike azoknak, akik helyi népszavazást kezdeményeztek a település mellé tervezett vegyi üzemmel kapcsolatban.

Munkatársunktól

Ez több, mint a helyi választópolgárok létszámának 25 százaléka. A törvény szerint 20 százalék szükséges ahhoz, hogy a népszavazást kötelező legyen kiírni. Most a választási bizottság ellenőrzi, hitelesek-e az aláírások. [namelink name="Jánossy Attila"] a Délmagyarországnak eljuttatott közleményben úgy fogalmaz, az algyői polgármester „a népszavazás ellen hangolta az algyői közvéleményt".


Az ügyben a képviselő-testület tényleg megosztott, de a lakosság is, ahogy az kiderült a legutóbbi fórumon, amelyet az érintett görög cég hívott össze. Vasilis Papaioannou, a beruházás felelőse akkor azt mondta: ha annyi aláírás gyűlik össze, hogy népszavazást kell tartani, ők nem várják meg annak eredményét, inkább másutt valósítják meg a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!