Szeged és környéke

2016.12.04. 16:57

Áll a szegedi nagy fal

Már a törmeléket takarítják és szállítják el az Etelka sorról, ahol minden garázst elbontottak. Már csak a garázssor hátsó fala áll, amely egykor a sportközpont kerítése volt.

Szabó C. Szilárd

Tarka-barka képet mutat a mintegy száz méter hosszú szegedi nagy fal, mert volt, aki kifestette, más kicsempézte a garázsboltja hátsó falát. Az önkormányzat november 16-án adta át a munkaterületet a bontást végző cégnek, amelynek a szerződés szerint ötven nap alatt kell végeznie a munkával. Lapunk információja szerint már karácsonyra befejezi a munkát a cég.


Úgy tudjuk, tíz napon belül bejárják a területet az önkormányzat szakemberei, és döntenek arról, hogy meghagyják a falat vagy ideiglenes drótkerítést húznak fel, amely jövő őszig állna. Ekkor kezdik el ugyanis az új fedett uszoda építését az Etelka soron. A tervek szerint 2018 karácsonyára épül meg az új uszoda, amelyben öt medence és ezerfős nézőtér lesz. A parkolók száma meghaladja majd a háromszázat. Az autósok az új létesítmény Etelka sori főbejárata előtt és a lőtér helyén parkolhatnak. [namelink name="Molnár László"] városüzemeltetési irodavezető korábbi tájékoztatása szerint idén a benzinkút mögötti lőtér és modellezőpálya bontását is elkezdik. Megírtuk, az Etelka sor és a Tápai utca kereszteződésében hatalmas körforgalom épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!