Szeged és környéke

2016.12.25. 07:00

Nincs, aki karácsonyra visszakötné az áramot

Szeged - Már mindenki szabadságon van, így nincs, aki visszakötné az áramot egy szegedi, belvárosi lakásba, ahol két napja szikrázó vezeték jelezte: elfáradt a több évtizedes hálózat. Az életveszélyt még aznap elhárították, de áram csak január közepén lesz, mert már minden villanyszerelő szabadságon van.

Timár Kriszta

– Csütörtök dél körül kezdődtek a problémák. Előbb csak hol elment, hol visszajött az áram, aztán egyszer csak végleg megszűnt – mesélte [namelink name="Czinner Andrea"], akinek lánya lakik a Fekete sas utcai házban. A hibáról értesítették az áramszolgáltató céget, amelynek munkatársai két órán belül ki is érkeztek. Kiderült azonban, hogy nem tudnak segíteni.


– A folyosói kötésdoboz szikrázott, az okozta a problémát – mesélte [namelink name="Fülöp Imre"] közös képviselő. – A ház a hetvenes években épült, akkori szabványoknak megfelelően, de mostanra nyilvánvalóan elfáradtak a vezetékek. A baj az volt, hogy ez a rész egy méretlen fővezeték, ami már nem a DÉMÁSZ területe, így ők csak az életveszélyt tudták elhárítani, mást nem tehettek.

 

Fülöp Imre megmutatta, hol szikrázott a vezeték.

Fülöp Imre megmutatta, hol szikrázott a vezeték.

A közös képviselő ezután hívott egy villanyszerelőt, ő azonban szintén nem nyúlhatott hozzá, mert csak a DÉMÁSZ szerződött partnerei végezhetnek ilyen munkát. Fülöp Imre felhívta a régió összes szakemberét, akik az áramszolgáltató cég honlapján szerepelnek, de mindenki ugyanazt mondta: legközelebb januárban dolgozik. – Volt, aki biztatóan hozzátette: még ha ki is jönnének, akkor sem tudnának mit tenni, mert a munkához plombabontási engedélyt kell kérniük a DÉMÁSZ-tól, azonban már a cégnél sem dolgozik senki.


Czinner Andrea lánya tehát áram nélkül maradt karácsony előtt két nappal, még az éppen mosás alatt lévő ruhái is beragadtak vizesen a gépben. – A hűtőt kipakoltuk, és az ünnepeket természetesen otthon tölti. De január első munkanapján már jönne vissza a lakásba tanulni. Elég szomorú, hogy a jelek szerint hetekig mégsem tudja majd használni a lakását, csak azért, mert a sok szabály miatt nincs, aki visszakötné az áramot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!