Szeged és környéke

2016.12.07. 13:30

Összefogtak a baktóiak Zoliért és édesanyjáért

Egy szikrától borulhatott lángba előbb a műhely, és onnan terjedhetett át a tűz a nyári konyhára, a kamrára, végül a lakóház tűzfalán is áthatolva elérte annak egy részét is.

Dombai Tünde

– Csütörtök este 8 óráig kint dolgoztam a műhelyben, méheknek állítottam össze kaptárt. Elfáradtam, bementem a házba megfürödni, lepihenni. Megnéztem egy filmet, amikor egyszer csak nagy durrogásra, fényre lettem figyelmes, akkor már lángolt minden – elevenítette fel a baktói portájukon pusztító tüzet Szabolcsi Zoltán.


Az esetről mi is hírt adtunk. A tűzoltóktól a rokkantnyugdíjas férfi azt hallotta, hogy elektromos zárlatra gyanakodnak. Egy szikrától borulhatott lángba előbb a műhely, és onnan terjedhetett át a tűz a nyári konyhára, a kamrára, végül a lakóház tűzfalán is áthatolva elérte annak egy részét is. A tűzoltók három fecskendővel oltották a tüzet. Három órán át küzdöttek; a tetőcserepek egy része szétdurrant az óriási hőtől, a másik részét a szakemberek dobálták félre, hogy hozzáférjenek a padláshoz. Ennek ellenére megsemmisültek az ott tárolt értékek, elázott a ház hátsó része, kormos víztől csicsognak a falak, bútorok. Szerencsére a ház és a melléképületek is biztosítva voltak. Az első szemlét már meg is tartották a szakértők, egy másodikra viszont még várni kell.

 

Összefogtak a baktóiak Zoliért és édesanyjáért - galéria (Fotó:


Zoli édesanyját a lányáék vették magukhoz, azóta sír, hogy egy élet munkája veszett oda. A férfi az első éjszakát egy ismerősénél töltötte, de azóta otthon van, igyekszik úrrá lenni a helyzeten.


– A feleségem vette észre a lángokat, én már csak a tűzoltókra figyeltem fel – mondja Gila Csaba, aki a széles utca túloldalán lakik. A férfi elmondta, akkor este nem zavartak, olyankor laikusnak semmi keresnivalója ott. Nem akartak katasztrófaturisták lenni. Másnap hajnalban viszont vitte a korábbi építkezésekből maradt fóliát, léceket, cserepeket, és segített ideiglenes tető ácsolni a házra. Mások takarítani jöttek, összeszaladtak nyolcan is, hogy segítsenek. Más élelmet hozott. Mivel Zoli rokkantnyugdíja 68 ezer forint, az édesanyjáé magasabb, a rendkívüli önkormányzati segélyhez pedig legfeljebb 57 ezer forint lehet a jövedelme, nem kaphat támogatást. Emiatt Szécsényi Ferencné (MSZP), a körzet önkormányzati képviselője konténert rendelt a helyszínre, hogy a törmeléket elszállíttathassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!