Szeged és környéke

2016.12.12. 09:41

Prostibiznisz: fegyelmi indult a szegedi sztárügyvéd ellen

Fegyelmi eljárást indított a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke B. István szegedi sztárügyvéd ellen, akit - ahogy írtuk - a Csongrád Megyei Főügyészség azzal gyanúsít, hogy ő végezte a prostiklánként elhíresült szegedi K. család ingatlanvásárlással kapcsolatos ügyeit.

Munkatársunktól

A gyanú szerint a neves jogász az ingatlan adásvételekor nem tett eleget azon törvényi kötelezettségének, hogy be kell jelentenie a területi ügyvédi kamaránál az olyan szerződéseket, amelyekkel kapcsolatban pénzmosás gyanúja merül fel. Belvárosi ügyvédi irodájában csütörtökön tartottak házkutatást a nyomozók, hogy olyan ingatlanokkal kapcsolatos szerződéseket foglaljanak le, amelyek a gyanú szerint azért készültek, hogy a bűnszervezet tagjai az illegális bevételek eredetét leplezzék.


Kertész József kamaraelnök azonnal fegyelmi eljárást indított a bűncselekménnyel meggyanúsított ügyvéd ellen, ám ezt az ügyben hozott jogerős ítéletig felfüggesztette. Szombati számunkban azt mondta a kamaraelnök, hogy az ügyvédi tevékenység felfüggesztése attól is függ, hogy milyen súlyosságú az ügy, azaz jelen esetben 10 vagy 100 millió forintos ügyletről lehet-e szó. Információink szerint a K. család birtokában több nagy értékű ingatlan áll, köztük étterem és szálloda is, amelyek a bűnszervezet felszámolása óta zárva tartanak.


Kertész József azt mondta lapunknak, egyelőre nincs tudomása arról, hogy milyen értéket képviselnek a gyanúba keveredett ingatlanok, így B. István ügyvédi tevékenységének felfüggesztéséről még nem döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!