Szeged és környéke

2016.12.01. 13:30

Vádat emeltek az Allah Akbart kiáltó férfi ellen

Közveszéllyel fenyegetés és zaklatás miatt emelet vádat a szegedi ügyészség B. Zalán ellen.

Munkatársunktól

A 31 éves szegedi férfi – ahogy megírtuk – szeptember 6-án betelefonált a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol bejelentette, hogy „szólok, hogy összeraktam egy bombát, majd kipróbálom". A telefonhívást 10 perc múlva megismételte, amikor csak annyit közölt: „Allah Akbar".


A bombarobbantással való fenyegetés előtt a férfi ellen már indítottak eljárást kábítószer-birtoklás és az édesanyja elleni zaklatás miatt. Augusztusban mobiltelefonjáról szöveges üzenetben életének kioltásával fenyegette meg édesanyját, amit a következő két napban többször megismételt.


– Fogyatékos vagyok – vetette oda lapunknak a fiatalember még szeptember 8-án a Szegedi Törvényszék folyosóján, amikor elrendelték előzetes letartóztatását. Zalán akkor úgy hitte, hogy előzetese nem tarthat tovább két hétnél. Az ügyészség tájékoztatása szerit a férfi még mindig előzetesben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!