Szeged és környéke

2017.05.24. 15:01

Ismerjük meg Mórahalmot okostelefonos játékkal!

Mórahalom - A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő bejárata előtt lévő szoborcsoporttól indul június elején a város első mesés, játékos okostelefon-alkalmazása.

Munkatársunktól

– A célunk az volt, hogy a látogatók szórakozva ismerkedjenek meg a város történetével és nevezetességeivel.

A játék nem más, mint egy modern idegenvezető – mondta Stampf Mariann, a Móra-Tourist Nonprofit Kft. ügyvezetője.


Az alkalmazás Mórahalom különlegességeit, a települési értéktárban lévő dolgokat is bemutatja. Gyalog, kerékpárral és a tuk-tuk vonattal is használható az app, amely a telefon helyzetmeghatározó rendszere segítségével ad utasításokat.


A hat állomásos gyalogos túra egy-másfél óra alatt teljesíthető. A Rétesháznál például a réteskészítés folyamatait kell sorba állítani, egy másik állomáson Mórahalom címerét kell kirakni vagy védett növényeket kiválasztani. Az állomásokról csak akkor lehet továbbmenni, ha megoldottuk a feladatot.

 

Fotó

A Mórahalmot bemutató okostelefonos játék a gyógyfürdő bejárata előtti szoborcsoporttól indul, és a rózsalugason át, a templomnál végződik.

A kerékpárral teljesítendő táv 14 kilométeres és kilencállomásos, a Bivalyrezervátumnál ér véget. A tuk-tuk vonatra csak hanganyag készült, itt nincsenek feladatok. – Szeretnénk, ha a helyiek is használnák, mert tud újat mutatni – tette hozzá az ügyvezető.


A mórahalmi helytörténet ismeretébe beavató mesét és a feladatokat a könyvtár vezetője, Bertáné Zemankó Gyöngyi írta. A több százezer forintos fejlesztést hungarikumpályázatból valósították meg.


 A játék a Miratia alkalmazáson belül érhető el június elsejétől „Aranytallérok nyomában" és Kisvasúttal hangosan" címen. Az app ingyen letölthető a Google Play vagy az App Store áruházból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!