Szeged és környéke

2017.06.09. 15:00

Két évet kapott az abszintos gyújtogató

A sértett első- és másodfokú, testfelülete tíz százalékát érintő égési sérüléseket szenvedett.

Munkatársunktól

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt jogerősen 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék azt a fiatalt, aki tavaly július végén egy vele egy társaságban italozó másik fiatalt 70 százalékos abszinttal öntött le, majd felgyújtott a szegedi belvárosban.


A fiatalok korábban egy magánháznál tartott rendezvényen ittak, majd a maradékot – köztük az abszintot – elvitték magukkal a szegedi belvárosba, ahol tovább folytatták az ivást.


Később a vádlott zokon vette, hogy a társaság egyik tagjának nem jutott üdítő, emiatt nézeteltérése támadt a félmeztelenül üldögélő sértettel, akinek a nyakára és hátára nagyjából két deci abszintot öntött, és öngyújtóval meggyújtotta, ami azonnal lángra kapott. A sértett emiatt első- és másodfokú, testfelülete tíz százalékát érintő égési sérüléseket szenvedett. Ennél komolyabb sérülést csak azért nem szerzett, mert a társaságában lévőknek a lehető leggyorsabban sikerült eloltaniuk a bőrén égő abszintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!