Szeged és környéke

2017.06.14. 13:50

Kóbor Balázs folytathatja a Szetáv élén

Az ügyvezető igazgató egy évre kapott megbízást tavaly, és most 200 millió pluszt mutat a mérleg. Az állására pályázatot hirdetett az önkormányzat, rajta kívül még ketten jelentkeztek.

Más önkormányzati cégekhez hasonlóan Kóbor Balázs ügyvezető igazgató egy évre kapott megbízást tavaly, amikor a Szetáv Kft. önálló cég lett. Az állására most pályázatot hirdetett az önkormányzat, amire rajta kívül még ketten jelentkeztek. A jelölteket tegnap meghallgatta a közgyűlés pénzügyi bizottsága, döntést június végén a közgyűlés hoz. A nyertest határozatlan időre nevezik ki.


Az első pályázó, Csányi László vegyipari gépész – nem jelölte meg jelenlegi munkahelyét – lényegében dicsérte a jelenlegi cégvezetés erőfeszítéseit. A nyugdíjas Sárkány László régebben 17 évig dolgozott a szegedi távhő felelős vezetőjeként; pályázatában új elképzeléseket nem írt.

 

Kóbor Balázs felidézte, hogy 2014-ben delegálta az önkormányzat a távhőszolgáltató korábbi kettős vezetésébe. A magántulajdonos cégcsoport közreműködésével 300-400 millió forint éves veszteséggel, 2,5 milliárdos kintlévőséggel működött a cég. Végül a hatóság felfüggesztette a cég engedélyét, és az IKV alá rendelte. Egy éve lett újra önálló Szegedi Távfűtő Kft. néven, és azóta 200 millió forint pozitívumot mutatott fel.


A szakbizottság elnöke, Farkas László (KDNP), alelnöke, Lauer István, egyik tagja, Mészáros Tamás és Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester (mindhárman MSZP) méltatták az igazgató eddigi tevékenységét, terveit is támogatják. A bizottság egyhangúlag bizalmat szavazott az eddigi cégvezetőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!