Szeged és környéke

2017.06.16. 22:33

Szociálisan érzékenyebb lakásrendelet jön Szegeden

Módosítja a közgyűlés jövő pénteki ülésén a lakásrendeletet.

D.T.

A következő pályázatokon még hangsúlyosabban veszik figyelembe a szociális helyzetet – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Botka László polgármester. Ez azt jelenti, hogy a pontozásos rendszerben ezentúl 70 százalékban számít majd a szociális helyzet, elsősorban a gyerekek száma. Külön pontot kapnak, aki állami gondozásban nevelkedtek, az egyedülállók, vagy akik valamilyen betegséggel, illetve fogyatékossággal küszködnek.

Szociálisan érzékenyebb lakásrendelet jön - galéria

Fontos változás, hogy nem konkrét lakásra lehet majd pályázni, hanem a jogos igénynek megfelelő ingatlant ajánlanak majd fel a pontszámok alapján. Így az is lakáshoz juthat, aki a jelenlegi rendszerben esetleg pár ponttal lecsúszott az általa kiválasztott bérleményről.


Idén félmilliárd forintot költ az önkormányzat 220 szociális bérlakás felújítására. Megírtuk, a tavaszi pályázati körben 30-at adtak bérbe pályázat útján szociális rászorultság alapján (2017. május 5.: 30 bérlakás talált gazdára.) Eddig összesen 60-ba költözött már be bérlő, jelenleg 30-at pályáztat az IKV. Tavaly 204 felújított lakást adott bérbe az ingatlankezelő, és a program jövőre is folytatódik. Három év alatt 600 otthon talál gazdára a város bérlakásprogramjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!