Szeged és környéke

2017.07.07. 13:37

Felvonulással nyílik a mórahalmi Sokadalom

A Homokháti Sokadalmat idén tizennegyedik, kísérőrendezvényét, a Dél-alföldi Rétesfesztivált nyolcadik alkalommal rendezi meg a hétvégén a Homokháti kistérség központja, Mórahalom.

Munkatársunktól

 A fesztivál három napon át kínál kulturális, művészeti és szórakoztató programokat. Ma 16 órától fesztiválba hívogató dixieland zenekar járja a várost, és megnyílik a rétesudvar, ahol hagyományos és különleges réteseket lehet majd kóstolni. A fesztiválhívogató felvonulás a Móra Ferenc Általános Iskolától 17.30-kor indul, amit 18 órakor követ az ünnepélyes megnyitó az Aranyszöm Rendezvényházban. A szombat aratóünneppel kezdődik, 13 órakor az öregfiúk mérkőznek meg a Sportkomplexumban. 17 órától hagyományos ünnepi misét és kéveszentelést tartanak a mórahalmi Szent László-templomban. 18.30-tól fellép Molnár György és zenekara, közreműködik Zalatnay Sarolta és Aradszky László. 20 órakor kezdődik a hajnalig tartó arató bál a Kikindai betyárokkal. Vasárnap családi programokkal várják az érdeklődőket, majd 22 órakor tűzijáték zárja a rendezvénysorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!