Szeged és környéke

2017.07.14. 10:50

Vitorlázórepülő-baleset: az Alföldi Repülőklub tagja volt és Svájcban élt Viktória - további részletek!

Szatymazról indult majd lezuhant egy vitorlázórepülő a Bács-Kiskun megyei Pirtó közelében, a mentők egy nő holttestét találták meg a helyszínen péntek reggel.

Megtudtuk, az áldozat egy székesfehérvári származású, 40 év körüli nő, aki Svájcban élt. Viktória tapasztalt pilóta volt, nemzetközi versenyeken indult , és tagja volt az Alföldi Repülőklubnak. A klub vezetőjétől megtudtuk, hogy a nő gyakorlórepülésre indult csütörtökön Szatymazról. Viktória nem az éppen zajló vitorlázórepülő-vb-re érkezett, attól függetlenül szállt fel.


A klub kegyeleti okokból a pénteki versenyt lefújta.


További részleteket megtalálja a Délmagyarország szombati számában!

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Korábban


Szatymazról felszállt egy motoros vitorlázó repülőgép csütörtökön 13 óra 30 perckor, amellyel a rendelkezésre álló adatok alapján egy nő önálló távrepülést hajtott végre - írja a Police.hu. Miután észrevették, hogy a jármű 18 órakor nem tért vissza a repülőtérre, ezért keresni kezdtek, aminek során megállapították, hogy a jármű 14 óra 30 perc körül már nem adott jelet a hollétéről.

Szatymazról szállt fel a Bács-Kiskun megyében hajnalban lezuhant vitorlázórepülő - galéria

A vitorlázó repülőgép keresésébe a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 19 óra 30 perckor bekapcsolódtak az illetékes hatóságok mellett. A keresett repülőgép roncsait Pirtó külterületén egy erdőben pénteken 5 óra 20 perc körül találták meg.

A rendőrök a roncsban egy holttestet találtak 2017. július 14-én 10 óra 55 perckor. A helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!