Szeged és környéke

2017.08.23. 18:58

Zsarolta, terrorizálta társait a nagyfai elítélt

Zsarolással vádol a szegedi ügyészség egy férfit, aki a Szegedi Fegyház és Börtönben jogerős szabadságvesztését töltve agresszív viselkedésével, testi erejét kihasználva elítélt társait arra kényszerítette, hogy különböző fogyasztási cikkeket adjanak át neki, és utaljanak pénzt a számlájára.

Munkatársunktól

A vádirat szerint a vádlott tavaly márciusában Nagyfán egy kést szorított egy másik elítélt nyakához azért, hogy töltse fel a telefonját, és küldessen be neki cigarettát, kávét. A megfenyegetett elítélt teljesítette a követelést. Ebben a hónapban egy másik elítéltnek egy órát akart eladni, de az nem akarta megvenni. A vádlott ezután ököllel többször megütötte, egy intézetben használt késsel pedig szándékosan megvágta a saját hasát, közben azzal fenyegetőzve, hogy ha nem veszi meg az órát, akkor a felügyeletnek azt fogja állítani: rabtársa szúrta meg őt.


Egy harmadik rabtársától autóját akarta megszerezni. Egy üres adásvételi szerződést küldetett be a börtönbe, és megfenyegette rabtársát, hogy ha nem írja alá, akkor nagyon rosszul jár. A férfi kitöltötte az adásvételi szerződést, de hamis adatokat adott meg benne, és sikerült azt a börtönőröknek eljuttatnia. Ekkor fegyelmi indult a vádlottal szemben, aki megfenyegette az elítéltet, hogy végez vele és a családjával, emellett „visszakövetelt" mintegy 800 ezer forint általa soha ki nem fizetett vételárat tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!