Szeged és környéke

2017.09.12. 18:27

Legendás jazz-zenészek érkeznek az IH-ba

Szeged - A Szegedi Jazz Napokon, november 10-én és 11-én a műfaj külföldi és magyar tehetségei is fellépnek - többek közt a sztárrá vált Cyrus Chestnut és a jazz-zongoristák ,,nagy öregje", Harold Mabern is koncertezik az Ifjúsági Házban.

A kétnapos fesztivál egyik szervezője, Drienyovszky András elmondta, hogy szerencsére kortárs művészek ezrei ápolják még a jazz műfaját, és megmaradt az improvizatív zene értéke. A november 10-i estét egy fiatal szegedi énekesnő, Hajdú Klára kvartettje nyitja, majd az „új magyar szupergroup", a Bacsó Kristóf Quartet lép fel az IH-ban. A pénteki nap sztárvendége Harold Mabern, a hard-bop egyik legjelesebb zongoristája.


A '70-es évek elején meghatározó szerepe volt a Rákfogó zenekarnak, akik két új taggal kiegészülve ismét a rajongóik elé állnak november 11-én. Őket követi a Binker & Moses nevű brit formáció: Binker Golding szaxofonos és Moses Boyd dobos. A két fiatal tehetség hazájukban már minden elérhető díjat bezsebelt, most először fognak Magyarországon játszani. A fesztivált Cyrus Chestnut triója zárja – Chestnut még Európában is ritka vendég, először érkezik az országba a Carnegie Hall bigbandjének rendszeres szólistája.


A Jazz Napokra napijegyeket is lehet váltani 3500 és 4500 forintért, bérlet pedig online vásárolható 6500 forintért, csak október 15-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!